Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ‘Fahri Trafik Müfettişi’ olmak isteyenlerden aranılan şartlar da kamuoyuna açıklandı.

Fahri müfettiş olmak isteyenlerde öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak şartı aranacak. Fahri müfettiş olmak isteyenlerden aranılan şartlar şöyle: “En az kırk yaşında olmak, en az yüksekokul mezunu olmak, en az on yıllık sürücü belgesi sahibi olmak, asli kusurlu olarak ölümlü veya yaralamalı trafik kazasına sebebiyet vermemiş olmak. Müracaat tarihinden geriye doğru toplam beş yıl içerisinde, hakkında 100 ceza puanı uygulaması sonucu sürücü belgesinin geri alınmamış olması ve kamu hizmetlerinden yasaklı olmamak gerekiyor.

Ayrıca, “Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, FETÖ/PDY gibi silahlı terör örgütleri kapsamında haklarında suç soruşturması veya kovuşturulması yapılmamış olmak, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlara, zimmet, ihtiras, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolaylı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç, kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak” gerektiği de belirtildi.

Fahri trafik müfettişi olmak isteyenlerin; iki adet vesikalık fotoğraf, ikametgâh ve sabıka kaydı belgeleri ile sürücü belgesi, nüfus cüzdanı ve öğrenim durumunu gösterir belge, kamuda çalışan personel görev belgesi diğer meslekler için (oda belgesi, vergi kaydı, ticaret sicil belgesi) birer sureti tüm kapak dosya içerisinde dilekçelerine ekleyerek 20 Ekim 2016 tarihine kadar Nevşehir Valiliğine müracaat etmeleri gerekiyor.