Terör devleti İsrail'in her ramazan ayında bir bahaneyle Gazze'ye saldırmasına Müslüman aleminde sert tepkilere neden olurken, bir o kadar da Avrupa devletleri sesiz kalmayı tercih ediyor. Nevşehir her zaman olduğu gibi zalimin karşısında, mazlumun yanında olduğunu gösterdi.

Sivil Toplum Kuruluşları tarafından Nevşehir Telekom önünde  ,gerçekleştirilen mitingle Nevşehir halkı, Gazze’ye sesini ulaştırdı, mazlumun yanında zalimin karşısında yer aldığını bir kez daha gösterdı.

Miting alanında toplanan binlerce Nevşehirliler, İsrail'in Gazze'de yaptığı katliama sert tepki gösterdi.
Sık sık tekbir seslerinin yükseldiği miting alanında sessizliğini korumaya devam eden ülkelere ve İsrail'in yanında olduğunu açıklayan Avrupa devletlerine sert tepki gösterildi.

Vatandaşlar ellerinde Filistin bayrakları yer alırken, boyunlarına Özgür Filistin atkısı taktı....

Destek mitinğine, AK Parti il başkanı Av.Mehmet Ali Tanrıver,AK Parti merkez  ilçe başkanı Salih Açıkgöz, AK Parti gençlik kolları başkanı Mustafa Rauf Yanar,İHH genel merkez yetkilisi ,Mavi marmara gazilerinden ve genel başkanı ismail bey,Nevşehir tabipler odası başkanı Fatih Yakut,Enderun eğitim vakfı başkanı Mustafa Aydoğdu,Semerkand dan Ahmet Feralan,Nevşehir şehit aileleri dernek başkanı Ramazan Çiftçi,Ramazanoğlu Mahmut sami vakfından Necati Berkbilek,Eğitimsen başkanı Mustafa Özdemir,İHH İnsani Yardım Vakfı Kooordünatörü ve Nevşehir Sivil Toplum Kuruluşları Başkanı Baki Öncel,AGD Derneğinden Abdurrahim Doğru,Göre Belediye Başkanı Mustafa Topçu,Sulusaray Belediye Başkanı Bayram Yılmaz,Görbir başkanı Erol Mutlu,Hafız Mahmut Kemikkıran çok sayıda stk temsilcileri,Belediye Başkanları, İş adamları Ekrem Nurlu,Mehmet Ali Öbekli ve yediden yetmiş yediye çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Mitingde Kur'an-ı Kerim okunurken, dualar da edildi.

Nevşehir'de çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen İsrail'e lanet mitingi için binlerce kişi cuma namazı sonrasında Borsa Kavşağı'nda toplandı. Ellerindeki Filistin bayrakları ile Türk Telekom Meydanı'na yürüyen yaklaşık 2 bin kişilik grup, yürüyüş boyunca İsrail aleyhine sloganlar attı. 'Katil İsrail', 'Hamas'a selam, direnişe devam' şeklinde sloganlar ile İsrail'i protesto eden grup, burada Filistin'de hayatını kaybedenler için okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından topluca dua etti.


Burada konuşan İHH İnsani Yardım Vakfı Nevşehir Koordinatörü Baki Öncel, Ramazan ayında kundaktaki çocukları dahi öldüren İsrail'in Filistin'de bir katliam gerçekleştirdiğini belirterek buna göz yuman BM ve Avrupa ülkelerini kınadı...

Türk Telekom Meydanı’nda açılan Türk ve Filistin bayrağı altında toplanan gurup adına açıklama yapan Mavi Marmara Dernek Başkanı İsmail Yılmaz “ Myanmar, Suriye, Irak, Filistin, Doğu Türkistan, bir yerde zulüm bitmeden diğerinde başlıyor. Dünyanın her yerinde Müslümanlar katlediliyor. Bunlar tesadüf değildir. Hepsinin birbiriyle bağlantısı var. Hamas’ın kadın ve çocukları canlı kalkan yaptığı iddiaları yapılıyor. Bir yerde ölenlerin yüzde 80’i Bebek, kadın ve yaşlılarsa orada amaç savaş değildir. Direnen mücahitlere acı vermek için bebekleri, çocukları ve kadınları katlediyorlar.” dedi. 

"Artık tüm yöneticilere sesleniyorum” diyen Yılmaz, "Gücünüzü kullanın, ambargoysa ambargo, ticaretinizi bitirin. Her şeyinizi İsraillilerle kesin. Bu Yahudiler kendi Peygamberlerini katletmişler. Allah’a verdikleri hiçbir sözü yerine getirmemişler. Bu Kur’anda belirtiliyor, açın bakın. Sözlerini tutmuyorlar, anlaşmaya yanaşmıyorlar, insanlık numunesi bile göstermiyorlar. Kendi sonlarını hazırlıyorlar. Müslümanlar bu zulme daha fazla sessiz kalmayacak. Özgür Kudüs, Özgür Mescid-i Aksa çok uzak değil." diye konuştu.

Mavi Marmara Dernek Başkanı İsmail Yılmaz’ın konuşmasını sık sık sloganlarla kesen vatandaşlar İsrail’e lanet okudu. Filistin halkına destek mesajı verdi. Telekom önünde yapılan mitingin sonunda eller semaya açılarak Filistin, Suriye, Arakan, Doğu Türkistan, Irak ve zulüm altında olan diğer Müslüman ülkeler için dua edildi.

Nevşehir’de geçtiğimiz hafta içerisinde Gülbahçe Parkı önünde düzenlenen İsrail'i protesto gösterisinde yüzlerce Nevşehirli, terörist İsrail ordusuna lanet yağdırmış, katilleri destekleyen bazı devlet başkanlarının maketleri yakılmıştı.