Ticaret borsası salonunda başlayan toplantıya Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan’ın eşi Zuhal Ceylan, Gesiad Başkanı Berna Erdoğan, Ayşe Uz, Özlem Pamukçu, Zuhal Vurdem, Gesiad derneğinin üyeleri,TKDK proje başvuru birimi kıdemli uzman Hakan İlhan, Hatice Taştan, Havva Güllü, C.Merve Tokar ve Ahilik haftası hakkında bilgi vermek üzere Vecdi Dörtkol katıldı.

Toplantıda Berna Erdoğan şunları konuştu: “İçinde bulunduğumuz hafta ahilik haftası olduğundan dolayı bu bağlamda Osmanlıdan beri süre gelen Ahilik geleneğini sizlere tanıtmak ve iş hayatımıza yansıtmak adına bu semineri düzenledik. Sayın Vecdi Dörtkol’ da sizleri Ahilik konusunda bilgilendirecek bunun yanında TKDK ve Ahilik Kalkınma Ajansının verdiği, bize sunduğu ve çokta haberdar olmadığımız Hibe ve desteklerle ilgili arkadaşlarımız sunumlarını yapacaklar umarım hepimiz için faydalı olur.”dedi

Erdoğan, dernekleri hakkında da şu bilgileri verdi: " Nevşehir GESİAD iş adamları ve sanayiciler derneği 2005  yılından beri toplam 300 üyesi ile faaliyet göstermektedir. GESİAD iş adamlarına bağlı olarak oluşturduğumuz GESİAD iş kadınları komiteside Mart 2013 ten beri faaliyet göstermektedir. Şu anda 22 üyemizle faaliyetlerimizi yürütüyoruz.

Türkiye’deki firmaların yurt dışındaki firmalarla aralarında ticaret ilişkisi kurmasını sağlayan bir köprüdür. Tuskan’a bağlı her bölgemize ait federasyonlar bulunmaktadır. Nevşehir GESİAD’ de İç Anadolu bölge federasyonu Ansifed’e bağlı bir dernektir. Yani gesiad’a üye olan arkadaşlarımız biliyorlar. Biz sadece kendi aramızda ticaret ilişkisi kurmakla kalmıyoruz. Yurt dışı firmalarla ticaret ve yeni pazarlar tanıma gibi olanaklardan yararlanıyoruz.

Tuskan’a üye olmakla Gesiad’a üye olmak demek Tuskon’a da aynı zamanda üye olmak demek. Biz iş kadınları komitesi olarak kadınların iş dünyasında bilinçlenmesini, birbirlerini tanıyarak aralarında ticari ilişkiler kurmalarını, aynı zamanda iş kadınlarının çalışma hayatının yükünden stresinden biraz uzaklaştırıp sosyal faaliyetlerde bulunmayı hedefliyoruz.

En son geçtiğimiz hafta Kayseri Gesiad gezimiz oldu orada tecrübe paylaşımından üyelerimiz çok memnun kaldılar. Gayet güzel ve verimli bir gezi oldu. Bunun gibi kahvaltı ve yemek programlarımız oldu. Üyelerimize ziyaretlerimiz devam ediyor. Yakında Kosava ve Makedonya gezilerimiz var. Yine Tusan’un ticaret ve ilişki kapsamında yurt dışı gezileri olacak. Bu konularda sizlere bilgi verebiliriz.”diye konuştu