Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri... Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor. İşte son Meteoroloji tahmin değerlendirmeleri. Soğuk hava dalgası Türkiye'ye doğru geliyor.

Yağışların; Kocaeli ve Sakarya'nın kıyı kesimleri, Batı Karadeniz kıyıları (Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu'nun kıyı ilçeleri, Sinop), Trabzon'un doğu ilçeleri, Rize, Artvin'in kıyı kesimleri, Erzurum, Ağrı, Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Hakkari, Siirt ve Şırnak çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Yurdun güneydoğu kesimlerinde güneyli rüzgarlarla birlikte toz taşınımı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve doğu bölgelerde 4 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden, Marmara, Karadeniz ve Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetli (30-60 km/saat), Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun doğusunda kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Kocaeli ve Sakarya'nın kıyı kesimleri, Batı Karadeniz kıyıları (Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu'nun kıyı ilçeleri, Sinop), Trabzon'un doğu ilçeleri, Rize, Artvin'in kıyı kesimleri, Erzurum, Ağrı, Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Hakkari, Siirt ve Şırnak çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, yerel su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Karadeniz kıyı kesiminde batı ve kuzeybatı, Doğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

TOZ VE KUM FIRTINASI UYARISI: Doğu Anadolu'nun güneyinde ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde güneyli yönlerden esen rüzgarlarla birlikte toz ve kum taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, Görüş mesafesinde azalma, Hava Kalitesinde düşme, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, doğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kocaeli ve Sakarya'nın kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Az bulutlu, iç kesimlerinin parçalı bulutlu, Kütahya çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Az bulutlu, iç kesimlerinin parçalı bulutlu, Hatay çevrelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile Ankara ve Eskişehir çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kıyı kesimlerinde batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat) esmesi tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Trabzon'un doğu ilçeleri, Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat), kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur, bölgenin kuzeydoğu kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde görülecek yağışların Erzurum, Ağrı, Bingöl, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat), güneydoğusunda kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölgenin güneydoğusunda güneyli yönlerden esen rüzgarlarla birlikte toz ve kum taşınımı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Siirt ve Şırnak çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. Bölgenin doğusunda güneyli yönlerden esen rüzgarlarla birlikte toz ve kum taşınımı bekleniyor.