"Son Kale Türkiye" gösterisi için Nevşehir'e gelirken Acıgöl yakınlarında geçirdiği elim kaza sonucu hayatını kaybeden Gözyaşı Geceleri tiyatro ekibinin 25 yaşındaki genç oyuncusu Muhammed Tiyek memleketi Adana'da toprağa verildi.

Geçtiğimiz hafta sonu Nevşehir'de meydana gelen kazada hayatını kaybeden 1991 doğumlu, Genç tiyatrocu Muhammed Tiyek'in 1 gün önce doğum gününü kutladığı öğrenilirken, genç tiyatrocunun cenazesi memleketi Adana'da gözyaşı ve dualarla defin edildi.

Tiyek'in Cenazesine Nevşehir İHH teşkilatı yönetimi , Yazar Haşim Akten, Gözyaşı Geceleri ekibi, tiyatrocu arkadaşları ve ailesi katıldı. 


Gözyaşı Geceleri'nin sahibi Senarist, yazar ve oyuncu Haşim Akten yaptığı açıklamasında, "Gözyaşı Geceleri Ekibinin ilk tebliğ şehidimiz MUHAMMED TİYEK'İ Adana Kabasakal kabristanlığında yolculadık. Mekanı cennet olsun. Ailesine ve yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı ve sabrı cemil niyaz ediyorum" dedi.

Yazar ve oyuncu Haşim Akten açıklamasında;


"İnna Lillahi Ve İnna İleyhi Raciun"

Gözyaşı Geceleri Ekibi Kaza Geçirdi. Bu Sene Aramıza Katılan Genç Oyuncumuz Muhammed Tiyek'i Kaybettik.
Rabbim Rahmetiyle Yarlıgasın Ailesine Sabırlar Versin. Tebliğ Yolunda Giderken Vefat Eden Ve Özellikle 15 Temmuz İhanetini Topluma Anlatmak İçin Yollara Düşen Ekibimizden Muhammed Tiyek Şehit Düşmüştür. Gözyaşı İlk Şehidini Vermiştir. İlk Şehidin Haşim Akten Olarak Kendim Olmasını Çok İstedim Ama Bana Nasip Olmadı.
Yıllardır Beraber Çalıştığımız ve şuan Nevşehir Devlet Hastanesinde tedavi gören Bekir Erdem Öz Kardeşimize( Cuma günü Eskişehir'e sevk edilecek) Hayati Tehlikesi Yok
Bizleri Arayan Ve Yalnız Bırakmayan Ve Bizzat İlgilenen
Eski Kültür Bakanımız Ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu'ya
Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz e
Ordu Milletvekilimiz Metin Gündoğdu'ya
Manisa Milletvekilimiz Selçuk Özdağ'a
Bizzat İlgilenen Nevşehir Valimiz İlhami Aktaş'a
Bizi Hiç Bırakmayan Acıgöl Kaymakamımız Onur Özaydın'a
Nevşehir Belediye Başkanımız Hasan Ünver'e
Nevşehir Emniyet Müdürümüz Mehmet Artunay'a

Başta İHH Nevşehir Başkanı A.Baki Öncel Hocama Ve Tüm İHH Nevşehir Gönüllülerine
Ve Yakın Dostlarım Dava Arkadaşlarıma
Ve Türkiye Ve Avrupa'dan Arayarak Taziyelerine Bildiren Tüm Dostlara Teşekkür Ve Dualarımı İletiyor Ve Gözyaşı Geceleri'nin Bu Zor Gününde Herkesin Dualarını Bekliyorum...
15 Temmuz İhanetine Karşı Kabiliyetleriyle Yollara Düşen Ekibimizden Muhammed Kardeşimi Bir 15 Temmuz Şehidi Olarak Kabul Ediyorum. Gözyaşı Geceleri'nden İstifade Etmiş Ve Seven Tüm İzleyicilerimizden Kardeşim Muhammed İçin Dua Bekliyorum.
Mekanı Cennet Olsun. 

Resimdeki en soldaki oyuncumuz Muhammed TİYEK



Üst cenaze Foto: Gazeteci Bekir Fevzi Yıldırım 

FİB Haber Merkezi olarak Kazada hayatını kaybeden genç tiyatrocu kardeşimiz Muhammed Tiyek'e Allahtan rahmet yaralılara geçmiş olsun diliyoruz.