Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı müfettişleri, Nevşehir'deki engelli bakım evlerinde engellilere kötü muamele yapıldığı iddialarına ilişkin başlattığı denetimlerini yarında sürdürecek.

Dün bazı basın yayın organlarında bakım evlerinin Türkiye'deki genel durumu ve Nevşehir'deki engelli bakım evlerinde engellilere kötü muamele yapıldığı iddiasıyla çıkan görüntülere ilişkin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Aylin Çiftçi başkanlığındaki heyet, bu sabah saatlerinde Nevşehir'e geldi.

Heyette yer alan müfettişler, Nevşehir de  faaliyet gösteren 8 özel ve 3 kamuya ait engelli bakım evindeki denetimlerine başladı. Denetimlerde müfettişler, özellikle merkezlerde kalan engellilerle birebir görüşerek, onları dinledi. Müfettişler ayrıca, merkezlerin evraklarında da denetimlerde bulundu.

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş da, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Aylin Çiftçi başkanlığındaki heyetin ildeki denetimlerini sürdürdüğünü belirterek, "Dünkü habere yansıyan ve tüm bakım evlerinin genel anlamda yaptığı hizmeti olumsuz yansıtacak görüntüler, şu anki bakım evlerinin sunmuş olduğu hizmetler itibarıyla geçerli bir durumu yansıtmıyor. Yapılan denetimlerin sonucunu tekrar değerlendireceğiz" diye konuştu.

Heyetin, merkezlerdeki denetim işlemlerini bir süre daha sürdüreceği belirtildi.

Bu arada Nevşehir de ki bir kurum hakkında yapılan iddialara Nevşehir Valiliğinden yapılan Yalanlama Açıklamasından sonrasında Bu konuda haberler yapan bazı yazılı ve görsel basın kuruluşları tekrardan  haber yaparak Düzeltme olarak kendi haberlerini tekzip etmiş oldu.

Gün boyu çeşitli iddialara maruz kalan  Nevşehir de ki Bakım Merkezine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı müfettişleri ve Valilik nezdinde gelen heyet incelemelerde bulundular.Türkiye nin örnek Bakım Merkezlerinden biri olarak gösterilen Merkezde iddialara ilişkin hiçbir veri bulunmadığı ve Bakım Merkezlerinde yapılan hizmeti olumsuz yansıtacak görüntüler, şu anki bakım evlerinin sunmuş olduğu hizmetler itibarıyla geçerli bir durumu yansıtmadığı belirtiliyor.

Öte yandan Heyet Nevşehir de ki tüm Bakım Merkezlerini de inceleme kararı aldı....
Gerek Valilik Gerekse 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı müfettişleri tarafından bugün Denetimleri başarıyla tamamlanan Türkiye nin örnek Bakım Merkezi Büşra Bakım Merkezine ait Fotoğraf ve video görüntüleri...