Nevşehir Eğitime Gönül Verenler Derneği (NEV-DER) tarafından İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen 'Nevşehir O'nu (sav) Okuyor' kitap okuma kampanyasına ilköğretim okullarında okuyan 8 bin öğrenci katıldı. Nevşehir il merkezi ile birlikte 7 ilçede gerçekleştirilen sınavda öğrenciler başarılı olmak için ter dökerken, aileleri de okulların bahçelerinde heyecanla bekledi. Yarışmada 12 bin civarında lise ve üniversite öğrencisi ile yetişkinler ise yarın sınava girecek.

 

Nevşehir Eğitime Gönül Verenler Derneği (NEV-DER) Başkanı Ali Kızıltepe, şehirde ilk kez yaptıkları yarışmaya 20 bin katılım hedeflediklerini, 20 bin 157'ye ulaştıklarını söyledi.

 

Ortaokul, lise ve yetişkinlikler olmak üzere 3 kategoride düzenledikleri yarışmalara katılanların 63 sorudan sorumlu olduklarını ifade eden Kızıltepe, müracaatların 8 bininin ortaokul öğrencilerinin oluşturduğunu, 12 bin civarında ise lise ve üniversite öğrencisi ile yetişkinin sınava katılacağını kaydetti.

 

İl genelinde 43 okulda 700 derslikte sınavların yapılacağını belirten Kızıltepe, sınavlarda 750 gözetmenin de görev alacağını ifade etti.

 

Sınavda her kategoride ilk 63'e girenlere hediyeler vereceklerini söyleyen Kızıltepe " ortaokul kategorisindekilere bilgisayar, bisiklet ve fotoğraf makinesi, lisedekilere İphone telefon ve bilgisayar, yetişkinlerde ise ilk ikiye umre hediyelerinin bulunduğunu kaydetti.

 

Kızıltepe yarışma ile Efendimizin hayatının geniş kitlelerce okunarak bilinmesi ile kitap okuma alışkanlığını kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.