Nevşehir Valisi Sayın İlhami Aktaş başkanlığında, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda İstihdam Toplantısı yapıldı.

İstihdam Toplantısına Vali Aktaş’ın yanı sıra , ilçe kaymakam ve belediye başkanları, kurum müdürleri, iş adamları, sanayiciler, tüccarlar ile oda ve borsaların başkanları katıldı.

Nevşehir Valisi Sayın İlhami Aktaş, Toplantının açılış konuşmasında "TOBB Ekonomi Şurası'nda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından startı verilen ve daha sonra 9 Şubat tarihli Resmi Gazete yayınlanan 687 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK ) ile mevzuatı şekillenen İstihdam Seferberliği ile ilgili birinci elden ilgili kurum temsilcileri ile birlikte sizleri bilgilendirmek amacıyla böyle bir toplantıyı tertip etmiş olduk diyerek şunları ifade etti;  


Sayın Cumhurbaşkanımızın yurt genelinde başlatmış olduğu istihdam seferberliğini Nevşehir'de başlatmak amacıyla bu toplantıyı düzenlediklerini belirten Vali Aktaş, işsizliğin tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en önemli sorun olarak karşımıza çıktığını dile getirdi.
 
Ülkemizin bir taraftan terörle mücadele ederken diğer taraftan da ekonomik sorunlarla uğraştığını ifade eden Vali Aktaş, ‘’Böylesine hassas bir dönemden geçtiğimiz bu süreçte bizler birlik ve beraberliğimizi korursak sorunların üstesinden daha kolay gelebiliriz. Devletimiz bu sorunların çözümü için her türlü çabayı göstermektedir. Bu sürecin daha kolay atlatılması için hükümetimiz tarafından önemli firmalara teşvikler getirilmiştir. Bu teşviklerin neler olduğu konusunda İş-Kur İl Müdürümüz, SGK İl Müdürümüz gerekli bilgileri verecekler.’’ dedi.


Çalışma hayatında milli seferberlik programında devam eden ve yeni başlayacak teşvikler ile istihdam bilgilendirme toplantısı, soru-cevap bölümünün ardından Vali Aktaş’nın 2017 yılının istihdam konusunda güzel neticelerin alındığı bir yıl olması temennisi ile son buldu.