Türkiye İzcilik Federasyonu eğitim kurulu üyeleri Ahmet ÖKSÜZ, Büşra ÖKSÜZ ve Nevşehir İzcilik İl Temsilcisi Tayfur URGENÇ ‘in eğitmen olarak verdikleri kurs ve uyum seminerinde Doktor, Avukat, öğretim görevlisi ve öğretmenlerden oluşan 23 kişi LTK kursunu başarıyla tamamladılar. Uyum seminerine ise 20 İzci Lideri katıldı.

            Nevşehir İzcilik İl temsilcisi Tayfur URGENÇ yaptığı açıklamada Dünya izcilik Örgütü WOSM izciliğin  gönüllük  esasına dayanan bir çalışma olduğu gerekçesiyle Türkiye’de izcilik federasyonunu tanımaktaydı. Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye izcilik Federasyonu arasında yapılan protokole göre Türkiye’de İzcilik 31.12.2013 tarihinden itibaren Türkiye İzcilik Federasyonu aracılıyla yapılacağı belirtilmişti bizde bu nedenle İlimizde İzcilik çalışması yapan MEB İzci liderlerine yönelik bir uyum semineri ve izcilik çalışması yapmak isteyenler için LTK açtık.  43 arkadaşımızı Türkiye İzcilik Federasyonu bünyesinde izcilik çalışması yapabilecek sertifikaya sahip hale getirdik.

            Tayfur URGENÇ açıklamasının devamında dört duvar arasına sıkışmış , internet ve dijital bağımlısı haline gelmiş, yalnızlaşan, ailesi bile iletişim kuramayan, milli ve manevi değerlerinden uzaklaşmış, çevrelerindeki olumsuzluklardan bıkmış olan çocuk ve gençlerimizin daha sağlıklı bir sosyal hayat kazanmalarının  yolu izcilikten geçmektedir.  Ayrıca gençlerimize verilecek bir  ödül olarak da görmekteyiz. Gençlerin  İzcilik çalışmalarının içinde bulunmalarını benimseyerek kişisel gelişimlerine katkı sağlamayı hedeflemekteyiz. Doğada yapabilecekleri  bir çok etkinliği  gerçekleştirmelerini önemsemekteyiz.  Bir takım bireysel ve grup etkinlikleri ile kişisel gelişimlerine katkı sağlamayı hedefleyerek grup ruhunun oluşmasına katkı sağlayarak toplumsal bilinç kazandırmayı hedeflemekteyiz.  Vatan, millet ve bayrak sevgisiyle yetişen bireylere aynı zamanda doğada yaşamanın verdiği olumlu etkiyle de doğayı sevmeyi, canlıya saygı duymayı, çevreye duyarlı olmayı, birey olarak birbirlerine saygı duyarak sevmeyi  izcilerimize benimsetmek temel hedefimizdir. Dedi.  Kursiyerlerden ve İzci liderlerinden Fırat KAYA; İzciliğin bir yaşam tarzı olduğunu, kurs eğitmeni Ahmet ÖKSÜZ’ün Darülaceze ziyareti sırasında anlattığı duygusal anlardan çok etkilendiğini belirterek, izciliğin yaşlıya saygı, doğaya saygı, milli ve manevi değerlerimize saygı duymayı, çevreyi temiz tutmayı hedeflemesinden dolayı izci lideri olmaya karar verdiğini söyledi.