KADINLARIN EĞİTİMİ SÜRÜYOR

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ VE KADINA YÖNELİK ŞİDDET EĞİTİMİ

Nevşehir Belediyesi Kadın Çalışmaları ve Eğitim Merkezinin ana binasında değişik mesleki alanda eğitime katılan kadınlara “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadına Yönelik Şiddet” konusunda bilgilendirme yapıldı.

2006 yılında Birleşmiş Milletler Kadın ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programı (BMOP) kapsamında Nevşehir’in pilot iller arasında yer alması ile birlikte,  “Kadın Dostu Kentler” olarak çalışmaları yürütülmüştü.

2009 yılında “Kadın Dostu Kentler-2” olarak 12 pilot ile çıkarılmasının ardında Nevşehir Belediyesi,  bu program içerisinde olmak istediğini ve gerekli taahhütlere kabul ederek beyan etmişti. Çok önemli çalışmalara imza atmak ve şehrimizi Kadın Dostu Kent ilan ettirmek için faaliyetlerini sürdüren Nevşehir Belediyesi proje çerçevesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Türkiye de tek il Belediyesi’nin sahip olduğu “Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülü”nü de elde etmişti.

Nevşehir Belediyesinin yürütmekte olduğu çalışmalara  ‘Nevşehir Yerel Eşitlik Eylem Planı ‘ ilave edilerek 2013-2015 yıllarını kapsayacak şekilde yapılacak çalışmalar belirlendi.

Bu çalışmalar içerisinde toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadına karşı şiddet konusunda farkındalık oluşturulması da yer aldı.

Nevşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Çalışmaları ve Eğitim Merkezinde mesleki eğitimlere katılan kursiyerlere  toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadına yönelik şiddet eğitimleri,periyodik aralıklarla devam ediyor.

Nevşehir’de,  toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimleri için 5 kişilik bir eğitimci havuzu oluşturulurken,bu eğitimci kadrosunda Nevşehir Belediyesi kadrosunda kadın-  erkek eşitlik sorumlusu da  görev yapıyor.