Edinilen bilgiye göre, Nevşehir merkez 2000 Evler Mahallesi Orhangazi caddesi Eski TOKİ 1.Etap K 7 Blok önünde bulunan ve günde yüzlerce kişinin kullandığı kaldırım üzerinde yer alan kapağı açık kalan elektrik trafosu, kaldırımı kullanan yüzlerce kişinin yaşam hayatını tehdit ederken, vatandaşlar elektrik dağıtım şirketine adeta ateş püskürdü.

Küçük, büyük yüzlerce insanın bir gün içerisinde kullandığı kaldırım üzerinde bulunan elektrik trafosunun kapağının açık kalmasına tepki gösteren vatandaşlar, “Nevşehir’in elektrik dağıtım şirketi tarafından buraya yerleştirilen elektrik trafosu yüzlerce vatandaşın yaşamını tehlikeye atarak ölüm saçıyor. 


Elektrik trafolarına biran önce önlem alınmasını isteyen vatandaşlar, “Elektrik trafoları Allah'a emanet. Bu tehlikeye karşı yetkililerin biran önce önlem almasını istiyoruz. Bizler kendimiz için önlem alırız ama ya çocuklarımız ne yapacak.? Çocuklarımız parklarda, mahalle aralarında oyun oynuyorlar. İster istemez çocuklarımız elektrik trafolarının kapakları ile oynarlar. Bu esnada trafolarda bulunan yüksek gerilim veya 380 volt elektrik akımına çocuklarımız kapılırsa kurtulmaları mümkün değildir. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu.? Bu nedenle yetkililerin vakit geçirmeden şehrimizde tehlike saçan elektrik trafolarına karşı önlem almalarını istiyoruz” dediler.