Kanlıca köyü sakinleri, Nevşehir'in sesi ve sitesi www.fibhaber.Com u arayarak, hafta sonunda köyümüzü çok şiddetli yağmur ve dolu yağışının ardından sel götürdü. Yaşanan afet sonrası sesimizi kimse duymadı diyerek sitemlerini dile getirdiler.

Nevşehir’in Kozaklı ilçesine bağlı Kanlıca köyünde hafta sonu aniden bastıran ve yarım saat etkisini gösteren yağmur ve dolu sele dönüşmüştü. Meydana gelen sel yüzünden tarlalar, yollar ve demir yolu zarar görürken bazı evleri su bastı, Çöp Konteynerları sürüklendi. 
Köylü perişan oldu. Yaşanan bu sel sonrasında Ne bir siyasetçi, nede bir bürokrat Bu Köyün ne kapısını çalan nede halini soran olmadı...

Köylerinin adını Cezalı köy diye değiştireceklerini söyleyen köy halkı vatandaşlar, yaşadığımız bu doğal afet sonrası köyümüze kimseler gelmedi. Yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. Açıkcası, Kendi başımızın çaresine bakıyoruz. Gözümüz Meteorolojide, istim üzerindeyiz. Yeni bir yağışlı hava etkisine giriliyor diye duyduk çok tedirginiz. Bu sebeple iş başa düştü, şu hayır mübarek günde kum torbalarıyla set yapıyoruz. Şu ana kadar, Ne Kaymakam, ne bir Milletvekili halimizi hatırımızı sormadılar. Köyümüzün kapısını çalan kimse olmadı. Anlaşılan yılların Kanlıca köyünün ismini birileri değiştirip "Cezalı Köy" yapmaya karar vermişler ki, Bizi de köyümüzüde yok sayıyorlar. Şimdi köy halkı olarak kendi kendimize sorar olduk; Acaba Kanlıca köyümüzün geneli CHP görüşlü olduğu için mi böyle oluyor? diyerek ver yansın ediyorlar.

İşte hafta sonunda FİB Haber.com'da gündeme taşıdığımız o haberimizin kısa bir bölümünü gelin yeniden hatırlayalım...

Devlet Bizi Sahipsiz Bırakmasın!

Köylüler, yarım saatte dereler taştı, evlerimizi sel bastı, yollar tamamen çamura bulandı, çizmelerle geziyoruz. Şu Hayır mübarek ramazan günü bu sıkıntıyı yaşarken ne acıdır ki, Ne gören var ne duyan, ne de halimizi hatırımızı soran kimse yok. Yetkilileri göreve davet ediyoruz dediler.

Nevşehir'in Kozaklı ilçesine bağlı Kanlıca köyü sakinleri, 2014 yılında da aynı sel felaketini yaşamıştık. Ne yazık ki köyümüzün ciddi bir alt yapı sorunu var. Dökme suyla değirmen dönmez. Köyümüzün Dere ıslah sorunu var. Ama bir Allah'ın kulu çıkıpta bu konuda hiçbir adım atmıyor. İlla bir can kaybımı yaşanması bekleniyor. Yetkililer başta da Milletvekillerimiz bu sorunumuzu halledetmesini bekliyoruz. Eğer sorunumuzu köklü olarak çözmezlerse oy içinde köyümüze sakın gelmesinler dediler.

Heralde en azından bir gönüllerini almak bu kadar da zor olmasa gerek. İnanıyor ve diliyoruz ki, Kanlıca köyü sakinlerinin mutlaka birileri kapılarını çalacaktır.

Kozaklı'da Sel Ekili Alanlara Zarar Verdi...