NEVŞEHİR(MHA) Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Mesleki Eğitim Merkezinde Ahilik Kültürü konulu konferans ve belge töreni gerçekleştirildi.

Nevşehir Vali Yardımcısı Ahmet Soley’in yanı sıra, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Osman Balak, Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü, Karoserciler Odası Başkanı R. Vedat Korkmaz, Madeni İşler Odası Başkanı Mehmet Pınarbaşı, Derinkuyu Esnaf ve Sanatkarlar – Şoförler Odası Başkanı Mustafa Sarı, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mesut Çetin ile öğrencilerin katıldıkları programda merkezden kalfalık, usta öğreticilik ve ustalık belgesi almaya hak kazanmış öğrencilere belgeleri de verildi.

Ahilik Kültürü konulu konferansta Nevşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi tarafından Ahilik kültürünün geçmişten günümüze seyri anlatıldı.

Konferansın ardından Nevşehir Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğünden mezun olan öğrencilere belgeleri törene katılan protokol mensupları tarafından takdim edildi. Törende 43 mezuna kalfalık, 63 mezun öğrenciye Usta Öğreticilik, 23 öğrenciye de ustalık belgesi verildi.