Milli İrade ve Demokrasi Nöbetinde bir grup Nevşehirli vatandaş ellerine açtıkları "Biz Bu Nöbet Yolculuguna KEFEN i giydik öyle ciktik yazısı görenleri oldukça duygulandırdı.
Sahneye çıkan ve ellerinde pankart üzerlerinde kefen giyen vatandaşlar kalabalık toplulukta göz yaşartırken çok duygusal anların yaşanmasına sebebiyet verdi.

Tek Vatan, Tek Millet, Tek Bayrak ve Tek Devlet için bu cennet vatan uğruna ölümü hiç göz kırpmadan vermeye hazır Bir Millet olgusu en çıplaklığı ile kendisini gösterdi.

Halkın demokratik tercihi ile işbaşına gelen AK Parti hükümetini silah zoruyla devirmeye kalkışan bir avuç vatan haininin karanlık planını uygulama dışı bırakan vatandaşların meydanlarda demokrasi nöbeti devam ediyor. Nevşehir’de meydanları dolduran binlerce vatandaş, FETO Paralel Devlet Yapılanması içinde bulunan vatan hainlerine karşı birlik ve beraberliklerini daha gür sesle dile getirmeyi sürdürüyor.

Bugünkü demokrasi nöbetine AK Parti’nin çeşitli yönetim kadrolarında görev yapan yöneticilerin yanı sıra çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri giydikleri kefenleriyle katıldılar. Platforma çıkarak vatandaşları selamlayan gençler, böylesine önemli bir kutlu davanın sahipleri olarak kefenlerini giyerek mücadele verdikleri mesajını da verdiler.

Türk Telekom önü Diriliş Meydanı’ndaki bu günkü Demokrasi nöbetinde vatandaşlar ilk olarak Nevşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın seslendirdiği kahramanlık marşları ile coşku dolu anlar yaşadılar. Zaman zaman tekbirler getiren vatandaşlar, sloganlarla Türk Milleti’ne karşı gerçekleştirilen darbe kalkışmasını da sert şekilde protesto ettiler.

Darbe kalkışması sırasında şehadet mertebesine ulaşan asker, polis ve sivil vatandaşlarımızın ruhlarına bağışlanmak üzere Nevşehir İl Müftülüğü personelleri tarafından Mevlid-i Şerif okundu. Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk ise Mevlid-i Şerif sonrasında dua yaptı. Bu arada demokrasi nöbetine katılan Suriyeli sığınmacı bir ailenin çocuğu da vatandaşlara Kuran-ı Kerim Tilavetinde bulundu.

Daha sonra halka hitap eden Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Türk Milleti’ne karşı silah kullanmaktan çekinmeyen hainler için kullanılan İT ifadesinin bile bunlar için geçerli olamayacağını belirtti. Ünver ‘ “Bu vatan hainlerini hiçbir günahı olmayan o hayvanların seviyesine çekip onlara değer vermeyelim. Bunlar o hayvandan bile daha aşağıdadırlar. “dedi.

Cumhurbaşkanı ile bugün telefonda görüşen bir şehit babasının sarf ettiği sözlere dikkat çeken Ünver “ Oğlunun tabutu başında sayın Cumhurbaşkanımızla konuşan o acılı şehit babası ne diyordu Cumhurbaşkanımıza ‘ Bizim için oğlumuz değil sayın Cumhurbaşkanım bu vatan önemlidir. Bin de oğlum olsa bu vatan için feda olsun ‘ diyordu. Kim durabilir böyle bir inancın,imanın karşısında .Allah o şehit babasından ve şehit oğlundan razı olur inşallah. ”şeklinde konuştu.
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, meydanı dolduran binlerce vatandaş ile kardeşliğin ve muhabbetin kıyamete kadar sürmesi temennisinde bulunarak “ Milletimize karşı girişilen bu hain darbe girişiminin ardından tüm ülkemiz genelinde olduğu gibi şehrimizde de demokrasi nöbetimiz devam ediyor. Artık insanlarımız oynanan oyunların farkında. Artık 1960’larda, 70’lerde, 80’lerde ve 90 ‘lardaki gibi ülkemizi teslim etmeyeceğiz bu şer odaklarına. Demokrasi nöbetimiz kutlu olsun.” dedi.
Nevşehir’deki çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, milletimize karşı girişilen darbe kalkışması karşısında tepkilerinin dile getiren konuşmalar yaptı.