evşehir'de, aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu yaşanan trafik kazalarından bazıları, MOBESE kameralarınca kaydedildi.

Kentin çeşitli noktalarında bulunan MOBESE kameralarına yansıyan görüntülerin ilkinde, İl Jandarma Komutanlığı kavşağında yeşil ışığın yanmasıyla yola çıkan motosiklete, kırmızı ışıkta geçen otomobil çarpıyor. Kazada motosiklet sürücüsü metrelerce savruluyor.

İtfaiye kavşağındaki kaza görüntüsünde ise yola çıkan otomobile hızla gelen başka bir otomobil çarpıyor. Yola kontrolsüz çıkan otomobil, çarpmanın etkisiyle devriliyor.

Aynı kavşaktaki başka bir kazada, kavşağa hızlı giren otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu orta refüje çıkıyor. 

İtfaiye kavşağındaki diğer kazaya ise bu sefer yaya neden oluyor. Yolun karşısına geçmek isteyen kadın, kucağındaki çocukla aniden yola çıkıyor. Bu sırada hızla gelen otomobil, anne ve çocuğuna çarpmamak için gayret gösterse de kaza kaçınılmaz oluyor. Kazanın ardından kadının yakınları ve otomobildekiler, anne ve çocuğuna yardım etmek için koşuyor. 

MOBESE kameralarının kaydettiği son kazada ise  kırmızı ışıkta beklemeyen otomobil, yola çıkan başka bir otomobile çarpmaktan kurtulamıyor. 

Aşırı hız ve dikkatsizliğin neden olduğu trafik kazalarında yaralama ve hasar oluşurken, Nevşehir Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, sürücüler ile yayaların trafik kurallarına uymalarını istedi.