Bazen haberlerde gözümüze takılır “Karadeniz insanının pratik keskin zekası “ diye, Bu sefer ANADOLU'nun tamda göbeğinden  NEVŞEHİR / ACIGÖL / TOPAÇ KÖYÜ'nden geldi bu haber.

Topaç köyü sakinlerinden çiftçilikle uğraşan Yaşar Aydoğdu, Beytullah, Cafer ve Bilal isminde 3 çocuk babası. Çocuklardan ikisi Beytullah 3.sınıfa, Cafer 2 ci sınıfa gidiyor, Bilal ise henuz okula gitmiyor.

Çaresiz baba, Okulun evine uzak olması sebebiyle, Okula geliş ve gidişlerinde zorluk yaşayan çocukları için çözümü yine kendisi bulmuş.

Özellikle sabah saatleri ve öğle tatili arasında ki zamanın dar olması çocukların zamanında dersine yetişememe durumunu göz önüne alan baba Yaşar Aydoğdu, Devletten herhangi bir destek istemeden, kendi çözümünü bakın nasıl üretmiş ?

Hemde kendi deyimiyle çok ucuz maliyetle...

Sırf bu iş için almış olduğu Motosikletinin arkasına Römork takarak eğitim gören 2 çocuğunu, zaman zamanda komşu çocuklarını Okula zamanında yetiştiriyor...

''Sabah mesafenin açık olması ve köpekler nedeniyle çocuklarımızı her gün okula bu şekilde motosikletle kendim götürmek zorunda kalıyorum diyen Baba Aydoğdu, Çocuklarım daha küçükler, Evimiz Okula uzak, yürüme meafesinde değil. En çok çetin kış şartlarında zorlanıyorum. Eee Yeterki çocuklarımız okusunlar, onları başımda da, sırtımda da taşırım dedi.

Biz ne dersek diyelim o düştüğü çaresizliğe böyle bir çözüm üretmiş. Ne diyelim Allah kazadan beladan korusun. 


Haber: Adnan Yıldız / Topaç - FİB Haber