19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Nevşehir'de muhtarlar, Atatürk Anıtına çelenk bırakarak, Vali İlhami Aktaş’ı makamında ziyaret etti. 

Nevşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Altınışık ve beraberindeki muhtarlar ilk olarak Nevşehir Valiliği önündeki Atatürk Büstüne çelenk bıraktı. Törene Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir İl Garnizon ve Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ramazan Akça,
 Nevşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Seçen, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu ve muhtarlar katıldı. Çelenk töreninin ardından Hüseyin Altınışık ve beraberindeki muhtarlar Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’ı’makamında ziyaret etti.

Sohbet havasında geçen ziyarette, Nevşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Altınışık, “Dünya lideri sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sayesinde ülkemiz çok güzel yol alarak, dünyada neredeyse süper güç konumuna geldi. Ama maalesef birileri insanımızın içine kin ve nefret tohumları atarak birlik ve beraberliğimizi bozmak istiyorlar. Ama insanımızın sağduyusu buna müsaade etmeyecek ve başaramayacaklar. Siz değerli Valimizi de bir baba gibi görüyoruz. Muhtarlarımızın her türlü sorunu ile gece gündüz demeden ilgileniyorsunuz. Allah sizi başımızdan eksik etmesin” dedi.

Muhtarlık sisteminin 186 yıllık bir geçmişi olduğunu hatırlatan Muhtarlar Başkanı Altınışık, “Muhtarlık sistemi ilk defa Osmanlı Padişahlarından 2. Mahmut Döneminde 1829 yılında hayata geçirilen bir sistemdir. Geçtiğimiz Mart ayında Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Hüseyin Akdeniz Başkanlığında Bolu’da toplanmıştır. Yapılan toplantı sonucunda 19 Ekim’in Muhtarlar Günü olarak kutlanması için Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne başvuru yapılmış ve bu başvuru sonucunda Başbakanımızın talimatıyla ’19 Ekim Muhtarlar günü’ olarak ilan edilmiştir. Bugünün muhtarlar günü ilan edilmesi tüm muhtarlarımız tarafından sevinçle karşılanmaktadır. Bizleri kabul ettikleri için sayın Valimize ayrıca teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Vali İlhami Aktaş ise, muhtarlarının ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirterek, “ Muhtarlık toplumumuz için çok önemli bir gelenek olup, aynı zamanda vatandaşımızın devlete açılan ilk kapısıdır. Vatandaşımız ilk muhtara derdini anlatır. Bundan dolayı muhtarlarımız çok önemli bir görev ifa etmektedir. Gerek kent merkezindeki mahallelerimizde gerekse de köylerimizde birlik ve beraberliğin sağlanmasında muhtarlarımızın çok önemli bir rolü vardır. Birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde olduğumuz sürece kimse bizim sırtımızı yere getiremez. Bütün muhtarlarımızın ‘19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyorum” şeklinde konuştu.