Milli Eğitim Bakanlığının Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından farklı öğrenim ve yaş seviyesindeki vatandaşların sosyo-kültürel gelişimlerini ve istihdam edilebilirliklerini sağlamak amacıyla; bilgi, beceri ve yeterliliklerini geliştirmek, öğrenmeye erişimlerini arttırmak ve nihayetinde öğrenen bireyden öğrenen topluma ve öğrenen Türkiye’ye doğru bir dönüşümü gerçekleştirmek vizyonundan hareketle “Öğrenme Şenlikleri” uygulaması Nevşehir’de başlatılmıştır.

Öğrenme Şenlikleri ile öğrenmenin yararlarının topluma anlatılmasının yanı sıra kişilerin yaparak-yaşayarak öğrenebilecekleri faaliyetlere katılımlarının sağlanması suretiyle; öğrenmenin ne kadar ilgi çekici ve eğlenceli olduğunun gösterilmesi, öğrenmenin hayat boyu devam eden bir süreç olduğu konusunda kamuoyunda farkındalık oluşturulması hedeflenmiştir.
       
Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, diğer kurum amirleri ,okul müdürleri ve Nevşehir Merkez okulları öğrencilerinin katılımı ile Öğrenme Şenliği kortej yürüyüşü Borsa kavşağından başlayarak Diriliş Meydanı’nda tamamlandı. Nevşehir Öğrenme Şenliğinin açılışı Nevşehir Vali Yardımcısı Ahmet SOLEY, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf KAYA, Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Murat DEMİR, Nevşehir Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Muhammet ÇÖMÇE, Nevşehir İl Sağlık Müdürü Rahim ÜNLÜBAY,  İl Müftüsü Yakup ÖZTÜRK, Nevşehir Gümrük ve Ticaret İl Müdürü Ahmet TAYGURT , Nevşehir KYK İl Müdürü Mehmet SÜRÜCÜ , Nevşehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hüseyin ŞENER ,TKDK İl Koordinatörü Murat ASİLTÜRK, İŞKUR İl Müdürü Arif Sıddık BARATA, Kaymaklı Belediye Başkanı Halit ELMA, Kavak Belediye Başkanı Celal YİĞİT, İl Milli Eğitim müdür yardımcıları , şube müdürleri ,İlçe Milli Eğitim Müdürleri, NEVESOB Başkanı İsmail ÖRDÜ, DERSİAD Başkanı Ercan CİVELEK, okul müdürleri ve öğrencilerin katılımı ile yapıldı.
       
Öğrenme Şenliği açılış töreninde konuşan  İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Murat DEMİR , organizasyonun İlimiz için önemli olduğunu ve “Hayat Boyu Öğrenme” kavramının önemini belirterek “Medeniyetler Diyarı İlimizde 24-25 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılacak Öğrenme Şenliklerinin Müdürlüğümüze bağlı kurumlarca gerçekleştirilen fuar, projeler gibi yılsonu faaliyetlerinin daha geniş tanıtımının yapılması, yerel yönetimler, firmalar, medya kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarının desteği ile gerçekleştirilmesi ve halkın da etkinliklere aktif olarak dâhil edilmesi planlanmaktadır. Öğrenme Şenliği stantları ile tüm Nevşehir halkına ulaşmayı planlıyoruz. Bunun alt yapısını hazırladık. Ülkemizde 2013 yılı içinde ilk defa düzenlenen öğrenme şenlikleri Eskişehir’de başlatılmış, Bursa ve Kocaeli’nde gerçekleştirilen etkinliklerle devam etmiştir. Bu sene ilimizde ilk kez düzenlediğimiz öğrenme şenliğinde 145 etkinlik yapılacak ,bu etkinlikler için 81 stant hazırlanmıştır. Bu etkinliklerde 66 okuldan 178 öğretmen ve 397 öğrenci görev yapacaktır. Bu öğrenme şenliğinin hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize, okul idarecilerimize, Milli Eğitim Müdürlüğü personelimize öğrenme şenliğimizi maddi olarak destekleyen DERSİAD ve BİRLİK VAKFI yönetim kuruluna teşekkür ederek 24-25 Mayıs’ta  iki gün boyunca devam edecek olan öğrenme şenliğine tüm Nevşehir halkını davet etti.