NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Emniyet Müdürlüğü ekipleri ilimizde bulunan İlkokul, ortaokul, lise ve dengi okulların çevresinde, bahçesinde veya okul bahçe kapısı önünde, okul öğrencisi olmayan, okulla ilişiği bulunmayan ve öğrenci velisi olmayan şahıslar okul çevresinde bulundurulmayacak.

Öğrencilerin, şiddet içeren olaylardan, madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklardan, ruhsal bedensel ve cinsel yönde etkileyecek müstehcen neşriyat ve diğer olumsuz unsurlardan, yasadışı örgütsel ve ideolojik faaliyetlerden korunması için, okul ile ilişiği olmayan, işsiz, boşta gezen ve durumundan şüphelenilen kişilerin okul önü ve okul çevresini mekân tutmaları önlenecek.

Ayrıca ilkokul, ortaokul, lise ve dengi okulların çevresinde, bahçesinde veya okul bahçe kapısı önünde, okul öğrencisi olup (sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde bulunan öğrenciler hariç) mazereti olmaksızın ders saatinin dışında öğrenci ve şahısların bulunmasına izin verilmeyecek.

Alınan kararlara uymayanlar hakkında, 5442 sayılı il idaresi kanununun 66. maddesi, 5326 sayılı kabahatler kanununun 32. maddesinin 1. fıkrası gereğince yasal işlem yapılacaktır...