Nevşehir'in Avanos ilçesinde ki Seyir Tepesine çıkan kişi, uçurumun başladığını fark etmeyerek otomobiliyle uçurumdan aşağıya yuvarlandı. 

Kuşbakışı Avanos Manzarası seyretmek amacıyla her gün araçların çıktığı seyir tepesinden aşağıya otomobil uçtu. Bu sefer can kaybı yaşanmadı ancak eğer Önlem alınmazsa  bu kazaların arkası kesilmez. 

Her yıl birkaç aracın dikkatsizlik nedeniyle uçurumdan yuvarlandığı Avanos’un seyir tepelerinden bugün yine bir otomobil uçuruma yuvarlandı. Gün batımını izlemek isterken uçurumu farketmediği için aşağı uçtuğununu söyleyen 24 yaşındaki Yasin Avşar olaydan yara almadan kurtuldu.
 
Aşağıda bulunan dev kayalar, uçuruma düşen araçların daha aşağılara yuvarlanıp evlere kadar gitmesine engel olunca maddi hasarlarla atlatılan bu kazalar tepelerin hemen altında oturan aileleri de tedirgin ediyor.
 
Vatandaşlar ise burada önlem alınmadığı takdirde kazaların durdurulamayacağını fikrinde. Yapılması gerekenler konusunda ise fikirler değişik. Kimileri bu tepelere girişin tamamen engellenmesini savunurken kimi vatandaşlar da bariyerlerle önlen alınması gerektiğini savunuyor.
 
Şimdi yetkililere düşen gün gibi ortada duran bu gerçeklikten hareketle çözüm üretmesi. Avanos’un adının bir ölümle anılmadan önce de bu önlemin alınması.
 
Dileriz ki küçük hataların bedeli giden canlar olmasın.

Bizden söylemesi...

31 Mayıs Salı günü akşam üzeri Tophane mevkiinden uçuruma yuvarlanan araç vinç yardımıyla tekrar yukarı çıkarıldı. 
Gün batımını izlemek isterken uçurumu farketmediği için aşağı uçtuğununu söyleyen 24 yaşındaki Yasin Avşar'ın kullandığı araç uzun uğraşlar sonucu çıkarıldı.
Çıkarılma anını ile ilgili videomuzu aşağıda bulabilirsiniz...


 

 


Kaynak: Avanos Gazetesi