Odanın sosyal tesislerinde düzenlenen istişare toplantısında Oda Başkanı Selim Özmen’in yanı sıra yönetim kurulu üyeleri ve pazarcı esnafları katıldı. Yoğun ilgi gören istişare toplantısında odanın ve pazarcı esnaflarının sıkıntıları dile getirildi, çözüm önerileri ele alındı.
Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan toplantıda konuşan Nevşehir Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Selim Özmen, iki yıl önce Nevşehir Belediyesinin ilimize kazandırarak odaya verdiği pazaryerinde oluşturulan sosyal tesislerin sayesinde pazaryerinin Türkiye’nin imrenilen, modern bir tesis haline getirildiğinin altını çizdi.
Bu sosyal tesislerin yapılmasında tamamen oda başkanlığının imkanlarının kullanıldığını ancak sosyal tesislerin yapılması esnasında ortaya çıkan borç yükünün şu ana kadar ödenemediğini dile getiren Oda Başkanı Özmen, bu borcun ödenebilmesi için pazarcıların önerilerine ihtiyaç duyduklarını dile getirdi.
Yaklaşık 300 pazarcı esnafının faaliyet gösterdiği pazaryerinde sosyal tesislerin yapımından kaynaklanan borcun kapatılabilmesi için Nevşehir Belediyesi ile de istişarelerde bulunduklarını da sözlerine ekleyen Nevşehir Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Özmen, söz konusu borcun ödenmesi ile odaya içerisinde kahvehane, lokanta gibi tesislerin yıllarca hizmet edebileceğini belirtti.