Nevşehir'de özellikle kaldırımlara yaya geçitlerine ve engelli rampalarına park eden sürücülere karşı etkili denetim mücadelesi başlatılması artık kaçınılmaz oldu. En son bugün yaşanılan bu görüntü ise adeta pes dedirtti.

Nevşehir merkez Ziraat Bankası yanındaki Kaldırım üzerini işgal eden bilinçsiz ve sorumsuz sürücü yüzünden, yürüyecek alan bulamayan yaya vatandaşlar da ister ister istemez hayatı pahasına yolun ortasından yürümek zorunda kalıyor.

Yaklaşık iki saat boyunca kaldırımı işgal eden bu sorumsuz araç yüzünden vatandaşlar çileden çıkarken, okuyucularımızın ihbarı sonrasında olaya el koyan FİB Haber Muhabiri olay yerinde inceleme yaptı. Aracın 13.55 sularında kaldırıma park edilirken araç içerisinden 4 kişinin çıktığı belirtildi. Muhabirimizin önce 153 ve Zabıtayı araması sonrası yapılan çekimler sonrasında Ziraat Bankasından bir güvenlik görevlisi gelerek aracı olduğu yerden çekti.  Şimdi "Kamu Vicdanı" adına en azından bir özür bekliyoruz.


Tepkili bir bayan vatandaşımız; Yaya yoluna park eden bu araçlar nedeniyle zorluk yaşıyoruz. Çocuk arabasıyla yürüdüğümüz için kaldırıma park eden araçlar nedeniyle yola inip tekrar kaldırıma çıkıyoruz. Bu araçları nereye şikayet edebiliriz ? 


Kaldırıma park etme cezası
61/1-n Kaldırıma park etme cezası

Taşıt yolu üzerinde ayrıca yönetmelikte belirtilen haller dışında yaya yollarında park etmek

2017 Ceza Miktarı (Ceza Tutarı Ne kadar?)


95,00 TL ( Peşin 71,25 TL)
Ceza Puanı (Sürücüler için)
10 ceza puanı
Ceza Kime Uygulanır
  • Sürücülere
Diğer Hususlar – Açıklamalar
Yasaklara aykırı park edilen araçlar, trafik zabıtasınca kaldırılabilir, masraflar ödenmeden araç teslim edilmez.

Aşağıdaki görüntüyü gören vatandaşlar tepkilerini "Yuh yani" sözleriyle ifade ederken, kendileriyle görüştüğümüz vatandaşlar; Akıl erecek gibi değil şu hayır mubarek günde böylesi düşüncesiz insanları Allah ıslah etsin. Bu nasıl bir insanlık bu nasıl bir vurdumduymazlık yazıklar olsun. 

Aşağıdaki manzara görenleri şaşkına çeviriyor. işte onlardan bazıları...