Nevşehir'deki geleneksel bayramlaşma, 5 Temmuz'da yapılacak. Nevşehir'de, Ramazan Bayramı sebebiyle düzenlenecek geleneksel bayramlaşma, Ramazan Bayramı'nın birinci günü olan 5 Temmuz 2016 Salı günü, 14.00 - 15. 00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Nevşehir Valiliği ve Nevşehir Belediyesi'nin ortaklaşa yapacağı geleneksel Ramazan bayramlaşması, Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi bahçesinde yapılacak. Bayramlaşma, protokol üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşları bir araya getirecek. Ayrıca bayramlaşmaya katılacaklara, Nevşehir Belediyesi tarafından çeşitli ikramlar da bulunulacak.

Ak Parti İl Başkanlığı Bayramın İlk Günü Bayramlaşma Programı Düzenleyecek
Ramazan Bayramı nedeniyle AK Parti Nevşehir İl Teşkilatı’nda bayramlaşma töreni düzenlenecek.
AK Parti İl Teşkilatında geleneksel bayramlaşma, Ramazan Bayramının birinci günü olan 5 Temmuz 2016 Salı günü 12.30-14.00 saatleri arasında İl Başkanlığı binasında gerçekleştirilecek.
Bayramlaşma törenine, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Murat Göktürk, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, Kadın Kolları Başkanı Nihal Kutlar, Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Rauf Yanar, İl ve İlçe yönetimleri, kadın ve gençlik kolları yönetimi ile çok sayıda partilinin katılması bekleniyor.
AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, yaklaşan Ramazan Bayramını kutlayarak, bayramlaşma törenine tüm Nevşehir halkını davet etti.


Valilik ve siyasi partilerde bayram trafiği
Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi ramazan bayramının ilk gününde resmi protokol bayramlaşmasının ardından AK Parti’de, Milliyetçi Hareket Partisinde, Saadet Partisinde bayramlaşma programları yapılacak. Ancak bu partilerin bayramlaşma programlarının hangi saat aralıklarında yapılacağı henüz netlik kazanmadı.
CHP’de bayramlaşma programının geçtiğimiz yıllarda da olduğu gibi muhtemelen bayramın üçüncü günü yapılması bekleniyor.
Ramazan Bayramı münasebetiyle bayramlaşma töreni Bayramın 1. günü olan 05 Temmuz 2016 Salı günü, 14.00 - 15.00 saatlerinde; Nevşehir Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde yapılacak.

Nevşehir TSO ve Borsa'da Bayramlaşma 6 Temmuz'da
Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası ile Nevşehir Borsası tarafından ortaklaşa düzenlenecek Bayramlaşma 6 Temmuz'da Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Salonunda yapılacak.
Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası ile Nevşehir Borsası tarafından ortaklaşa düzenlenecek Bayramlaşma, 6 Temmuz ÇARŞAMBA (2. gün) günü saat 15:00 - 16:00 saatler arasında Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Fuayene Salonunda gerçekleştirilecek.

Bayramlaşmaya Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası ve Nevşehir Ticaret Borsası üyeleri ile tüm halkımız davetlidir.

Nevşehir Esnaf Odaları Birlik Başkanlığı Bayramın ilk gününde bayramlaşacak
Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı Ramazan Bayramın ilk günü olan 5 Temmuz Salı günü üyeleri ile bayramlaşacak.
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “ Ramazan Bayramı münasebetiyle Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği bayramlaşma töreni bayramın birinci günü olan 5 Temmuz Salı günü 15.00-16.00 saatleri arasında gerçekleşecektir. Tüm esnaflarımız ve halkımız bayramlaşma törenimize davetlidir." ifadelerine yer verildi.