Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 2.Etap TOKİ Bloklarında geçen gece Saat 00:30 sıralarında 155 ihbar hattına gelen bir ihbar telefonuyla harekete geçen Nevşehir Emniyet teşkilatı başarılı bir operasyonla bu korku dolu saatlerde olayı kontrol altına aldı.

Olay, geçen gece saatlerinde meydana geldi.

FİB Haber Merkezi Genel Koordinatörlerinden İbrahim Uysal’ın sorumlu ve sağduyulu bir vatandaş bilinciyle hareket etmesi sonucu gece geç saatlerinde M.Akif Ersoy mahallesi Toki blokları önünde 43 Plakalı Ford Cornet marka bir aracın kapılarının açık olduğunu ve etrafta kimselerin olmamasından dolayı ilk olarak hırsızlık şüphesiyle durumu hemen 155 Çağrı merkezine ihbarda bulunarak haber verdi.

Çok kısa süre içinde olay yerine gelen Ekipler aracın içerisinde saatli bomba tesbit edip,güvenlik için diğer ekiplere ve itfaiye,ambulans,kurtarıcı’ya haber vermesi ve bomba imha ekiplerinin de kısa sürede olay yerine çağırarak emniyet şeridi çekilerek operasyona başladı.

Bomba imha ekipleri tüm tedbirleri alarak yürüttüğü operasyonda önce aracın yanına yaklaştılar.

Sonra araç içerisinde görünen saatli bomba yı imha etmek için gerçekleştirilen operasyonun işte tam o anında olanlar oldu.Ve Araç sahibinin aracının başına gelmesiyle birlikte araçta yer alan saatli bomba nın bir oyuncak olduğunu söylemsi ile birlikte derinden bir nefes çekildi.

Bir olumsuzluk yaşanmaması mahalleliye rahat bir nefes aldırdı.

Bu şekilde Olay anını meraklı gözlerle izleyen vatandaşlar soluk aldılar. İçinde oyuncak saatli bomba bulunan ve Kapısı açık aracın hemen yan apartman bloğunda yer alan ve Kütahya dan Nevşehir e gelen bir misafire ait olduğu belirlendi.Araç içerisindeki oyuncağın ise bir yıl önce çocuğuna aldığı bir oyuncak olduğunu söylemesi ile son bulan operasyon sonrası gerek yetkililer gerekse vatandaşlar hemde bir küçük çocuğa birde saatli bomba alınmasına akıl sır erdiremeyerek Araç sahibine tepkilerini koydular.

Hangi akla hizmet çocuklar için böyle bir oyuncak alınır…Hele hele böyle bir zamanda araca bırakılır bilinmez.

Bu arada FİB Haber Merkezi olarak Nevşehir emniyetinin başarılı ekiplerini bu vesile ile kutluyoruz.

Açıkcası bu olay aslında tam manasıyla bir tatbikat oldu.

Üst üste gelen tesadüfler zinciriyle endişe veren olayın sadece bir oyuncak saatli bomba dan ibaret kalması olayın sevindirici boyutu fakat gerek Bir ebeveynin çocuğuna oyuncak seçimi vebu konuda saatli bomba olması gerçekten düşündürücü.Bu vesile ile özellikle Saatli bomba silah ve bu tür oyuncak üreticileri yetkililerce bir kez daha gözden geçirilip tedbir alınması gerekiyor.