Mersin'den Nevşehir'e gelerek kuyumculara sahte altın bileklik bozdurduğu tespit edilen ikisi bayan 3 kişi, yapılan ihbar sonucu Nevşehir Emniyet Müdürlüğü ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Nevşehir Sarraflar Çarşısında bulunan Pamukçu Sarrafiye'ye gelen ikisi bayan üç kişi 22 ayar uzay yolu sahte bileklik bozdurmak istedi. Kuyumcu Üstün Pamukçu'nun bozdurulmak istenen bilekliğin sahte olmasını fark etmesi üzerine hemen durumu polise haber verdi.


Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları aramada sahte altın 22 ayar uzay yolu bileklik ele geçirdi. Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Altından sahte altın çıkabilir!


“Altın fiyatı yükseldikçe dolandırıcılar da yöntem değiştiriyor” diyen Kuyumcu Üstün Pamukçu, gerçek altından yapılan kolye, bilezik, küpe gibi takıların, üzerine sahte altın eklenerek satıldığını söyledi. Altındaki fiyat artışıyla birlikte dolandırıcıların da tarz değiştirdiğini belirten Pamukçu, "Altın fiyatı artınca sık sık karşılaştığımız dolandırıcılık ve sahte altın olaylarının da değiştiğini görüyoruz. Önceden sahte altını kuyumcu ve sarraflara satmaya çalışan dolandırıcılar, şimdi değişikliğe gitti. Artık sahte altınla kuyumcuya gelen yok. Gerçek altından yapılan kolye, bilezik, küpe gibi süs eşyalarının bir bölümüne sahte altın koyularak satış yapılmaya çalışılıyor" dedi.

Kuyumucu Üstün Pamukçu açıklamasında ilimizdeki tüm kuyumcuları yeni teknoloji ile yapılan ve gerçeğinden ayırması neredeyse imkansız olan patentli sahte altınlara dikkat etmeleri konusunda uyardı.

Nevşehir de altında sahtecilik olaylarıyla çok ender karşılaştıklarını söyleyen Pamukçu, vatandaşlara altın alırken kuyumcuları tercih etmelerini tavsiye etti.