İlimizin önemli eğitim yuvalarından Mihriban Emin Günel Ortaokulun  İdareci ve Öğretmenleri “  SAKLAMA BAĞIŞLA” sloganı ile Okullarına kütüphane oluşturmak için kitap bağış kampanyası başlattı. Okul yöneticilerin verdiği bilgilere  göre bugüne kadar okul bünyesinde oluşturulamayan kütüphane için kolları sıvarlarken , başta okullarında öğrenim gören öğrencilerin velilerden olmak üzere Nevşehir’li vatandaşlardan okudukları kitapları ,oluşturulacak okul kütüphanesine bağışlamalarını  bekliyorlar.

Okul Müdürü Halil YOLVEREN çok kısa süre önce  başlattıkları kampanya ile bağışların devam ettiğini belirtirken , şuan itibari ile okullarına çeşitli içerikli toplam 1200 okuma kitabının bağışlandığını ve hedeflerini en az 2 Bin kitap olduğunu belirtmiştir.

İleriki günlerde okul bünyesinde bir mekanı  kütüphane şekline dönüştürerek, bağışlanan kitapları öğrencilerin yararlanmaları için hizmete açacaklarını ifade etmiştir.

Öğrencilerin tüm derslerde daha başarılı olmaları için kitap okuma alışkanlığının ve onun getirdiği olumlu kazanımların derslerde başarıya direkt etki ettiğini bildiklerini ve bilimsel olarak ta Kanıtlandığını söyleyen YOLVEREN öğrencilerinin eğitimine katkı sağlayacak her çalışmanın içinde olduklarını belirtmiştir.

Nevşehir İli genelindeki okullara "Onbir  Bin kitap " kazandırmış olan Türk Eğitim-Sen Nevşehir şubesine ve bu güzel kampanyaya başlayan Mihriban Emin Günel İlköğretim Okulunu , kutluyor ve teşekkür ediyoruz.
Kaynak: Nevtes.Org