Hazır giyim sektörünün her geçen yıl daha da gelişmesi, Çin malı kumaşların ucuzluğu nedeniyle piyasaya hakim hale gelmesi gibi nedenlerle neredeyse yok olma aşamasına gelen terzilik sanatının ömrü de çok uzun olmayacak gibi.

Nevşehir Terziler, Tuhafiyeciler, Konfeksiyoncular, Manifaturacılar ve Perdeciler odası Başkanı Habil Polatel, terzilik sanatının her geçen gün kan kaybetmeye devam ettiğini söyledi.

Hazır giyim sektörünün tüm dünya da olduğu gibi Ülkemizde ve ilimizde de yaygınlaşmasının terzilik sanatının sonunu hazırladığını söyleyen Nevşehir Terziler, Tuhafiyeciler, Konfeksiyoncular, Manifaturacılar ve Perdeciler odası Başkanı Habil Polatel, “Terzilik sanatımız artık ufak tefek paça yapma ve benzeri işlere kaldı. Haliyle sanatımız son yıllarını yaşıyor. Bizlerden sonra da bu sanatın pek yapılabileceğini zannetmiyorum. Çünkü sanatımızda çırak yetişmiyor. İl Merkezinde benim gibi yıllardır bu işi yaparak geçimini sağlayan sadece 24 esnafımız kaldı. Bundan 10 yıl sonra piyasada bu işi yapan belki bir elin beş parmağı kadar esnaf kalır” diye konuştu.
Haber.Ali Çamur