IPARD I (2013-2016) döneminde yaklaşık 200 Milyon yatırım değerinde 326 projeye yaklaşık 80 Milyon hibe desteği sağlayan TKDK Nevşehir İl Koordinatörlüğü, IPARD II döneminin ilk iki yılında, imzaladığı sözleşmelerin toplam yatırım tutarı 85 Milyon TL’ye ulaştı. TKDK Nevşehir İl Koordinatörü Murat ASİLTÜRK, IPARD II 1. çağrı döneminde imzalanan 50 Milyon tutarındaki yatırımların büyük çoğunluğunun tamamlandığını ve tamamlanan yatırımlara bu güne kadar yaklaşık 20 milyon TL tutarında hibe ödemesi yapıldığı ifade etti.

İl Koordinatörü ASİLTÜRK, sözleşmesi imzalanan ve önümüzdeki süreçte tamamlanacak 34 adet yatırım projelerinin 17 âdetinin “Kırsal Turizm” desteği kapsamında konaklama tesisi projesi, 13 adet projenin “Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Projesi”, 2 adet projenin Mantar üretim tesisi projesi, 1 adet Zanaatkârlık ve Yerel ürünlerin Desteklenmesi konusunda, 1 adet projenin ise Süt Üretim Çiftliği projesi olduğu, söz konusu projelerin hayata geçirilmesi ile yaklaşık 152 kişiye istihdam sağlanacağını belirtti.

Sözleşmelerin imzalama sürecinin tamamlanmasının ardından yatırımcılar ile TKDK Nevşehir İl Koordinatörlüğü Şht. Ast. Ömer HALİSDEMİR toplantı salonunda bilgilendirme toplantısı düzenleyerek bir araya gelen TKDK İl Koordinatörü Murat ASİLTÜRK ve Birim Amirleri, yatırım süreci boyunca dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında yatırımcılara bilgi verdi. Kurumun AB prosedürleri ile hareket ettiğini söyleyen ASİLTÜRK, ‘’ Yatırım süreci boyunca her türlü bilgi ve desteği vermeye hazırız, Yatırımcılarımız akıllarına takılan her konuda bizlere mesai mefhumiyeti olmadan 7/24 ulaşabilirler’’ dedi.