TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığınca hem ortaokul hem de lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla araştırma projeleri düzenlemektedir. 
Bu projelerin tanıtım toplantısı Nevşehir Rehberlik Araştırma Merkezi Konferans Salonunda iki oturum olarak yapıldı. Burada yapılan toplantıya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Bıyıklıoğlu, Murat SALTIK , Liselerde görev yapan Biyoloji, Matematik, Edebiyat, Fizik, Coğrafya, Kimya, Tarih Zümre Başkanı Öğretmenler ve Ortaokullarda görev yapan  Matematik ve Fen Bilimleri Öğretmenleri katıldı.
Bu yıl 48.’si yapılacak TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projesi Yarışması ve Bu Benim Eserim yerine ortaokul öğrencileri için hazırlanan, TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projesi tanıtım toplantısı için Erciyes Üniversitesi’nden Kayseri BİDEB Bölge Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Oğuz DEMİRYÜREK sunumunu gerçekleştirdi. İki oturum şeklinde gerçekleşen sunumlarda yarışmaların içeriği, temel ilkeleri, başvuru koşulları ve değerlendirme süreçleri ile ilgili ilimiz lise ve ortaokul kurum müdürleri ve öğretmenlerine bilgi verildi.