Milli Eğitim kurumlarında 9 ay süreyle geçici olarak çalıştırılmak üzere 174 kişinin istihdam edileceği Toplum Yararına Çalışma Programı kura çekimi yapıldı.

TYÇP kapsamında Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü emrinde 9 ay çalışacak 174 kişi, noter çekilişiyle belirlendi. 

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İş Kurumu İl Müdürlüğünce ’Toplum Yararına’ programı adı altında okullarda açılan 174 kişilik iş kontenjanı için 3 bin 192 kişi başvuru yaptı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İşkur tarafından Toplum Yararına program adı altında okulların temizlik işlerinde çalışacak işçilerin belirlenmesi için Ahi Evran Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonunda noter huzurunda kura çekimi yapıldı. 174 kişilik iş için İşkur’a 3 bin 192 kişi başvuru yapınca İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İşkur İl Müdürlüğü çareyi noter huzurunda çekiliş yapmakta buldu. Noter tarafından yapılan çekiliş sonrasında ise 174 asil kişi belirlenirken 89 kişi de yedek olarak belirlendi.

Kura sonucunda Nevşehir Merkez ilçeye 89, Acıgöl ilçesine 15, Avanos ilçesine 20, Derinkuyu ilçesine 18, Gülşehir ilçesine 7, Hacıbektaş ilçesine 7, Kozaklı ilçesine 6 ve Ürgüp ilçesine 12 işçi alımı yapılacaktır.

Kura çekimi esnasında işe girmek için başvuru yapan vatandaşların heyecanları dikkatlerden kaçmazken bazı vatandaşlar kura çekimine çocukları ile geldi.

Okullarda temizlik görevlisi olarak çalışmak için başvuru yapan erkekler, kadınların daha çok başvuru yapmasından dolayı dert yanarken "10 kadın çıkıyorsa 1 erkek çıkıyor" diye görüş belirtti.

Kurada ismi çıkan Dilek Koçyiğit, çok heyecanlı ve mutlu olduğunu söylerken Elfidan Özer ise "Çok mutluyum başka bir şey diyemiyorum. Günlerdir dua ediyorum çıkacağına emindim. İnşallah diğer arkadaşlar da benim gibi şanslı olurlar" dedi.

Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP) kapsamında Nevşehir İl Milli eğitim Müdürlüğü emrinde 9 ay çalışacak 174 kişi, Ahi Evran Anadolu Meslek Lisesi ( Eski Ticaret Meslek Lisesi)  Kapalı Spor Salonunda
noter çekilişiyle belirlendi.

Nevşehir Milli Eğitim İl Müdürü Murat Demir, www.fibhaber.com muhabirine yaptığı açıklamada, belirlenen isimlerin İŞKUR aracığıyla kurum bünyesinde 9 ay süreyle istihdam edileceğini belirtti.

Okullarda çalışmak için, noter huzurunda çekilen kuralar sonucun 174 kişinin belirlendiğini, bu kişilerin işe devam mecburiyetinin bulunduğunu kaydetti.
Saltalı, işçilerin 17 Ekim tarihinde işbaşı yapacaklarını sözlerine ekledi.

Nevşehir’de 174 kişinin milli eğitim müdürlüğünde çalışmasına zemin hazırlayacak olan Toplum Yararına Çalışma Programı kura çekimi yapıldı.



Nevşehir'de Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında 9 aylık geçici işe başvurular sırasında uzun kuyruklar oluştu.
İş kuyruğunda vatandaşlar arasında zaman zaman sıra gerginliği yaşandı. Başvuruların tamamlanmasının ardından 174 kişi yapılacak kuranın ardından işbaşı yapacak.​TYP kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmi okullarda çalıştırılacak geçici süreli işçilerin noter kura çekimi 13.10.2016 Perşembe günü saat 09:30’da Ahi Evran Anadolu Meslek Lisesi ( Eski Ticaret Meslek Lisesi) Kapalı Spor Salonunda yapıldı. Noter huzurunda yapılan kura çekimi sonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmi okullarda geçici süreli işçi olarak çalışacakların listesi aşağıdadır.Kazananları tebrik ediyoruz.

                         13-10-201613-10-201613-10-201613-10-201613-10-201613-10-201613-10-2016