Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (2013/59) nolu Tebliğ kapsamında Projesi Bakanlığımız tarafından uygun görülen İpek Un Sanayi, Gıda Tarım ve Tic. Ltd. Şti. yönetim kurulu başkanı Sait YÜKSEL ile İl Müdürümüz Okan YILMAZ arasında hibe sözleşmesi imzalanarak 13.05.2014 tarihi itibariyle proje uygulamasına başlanmıştır.

Konuyla ilgili olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan YILMAZ  Yaptığı Açıklamada ;

Bakanlığımız tarafından uygulanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde Ekonomik Yatırımların Desteklemelerinin yanı sıra Makine Ekipman alımları ile Bireysel Sulama Makine Ekipman alımlarına da yüzde elli hibe desteği sağlanmaktadır.

Uygulamalar ile Tarımda makine ekipmanlar ve Bireysel Sulama Makine ve Ekipmanların üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılması,  daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılması, kötü şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerin işlerinin kolaylaştırılması ve üretim maliyetlerinin düşürülmesi hedeflenmektedir.   Bu kapsamda yayımlanan 2014/10nolu tebliğ gereği  makine ve ekipman almak isteyen üreticilerin 9 Haziran tarihine kadar İl ve İlçe Müdürlüklerimize, 2014/13 tebliğ gereği bireysel sulama yapmak  isteyen yatırımcılarımız ise 14 Temmuz tarihine kadar İl Müdürlüğüne başvuru yapabilirler.

Tüm  çiftçilerimize şimdiden hayırlı olsun" dedi.