Nevşehir Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan operasyonda, uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan beş şüpheliden dördü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapanlara yönelik istihbari çalışmalar sonrasında merkez ilçe, Acıgöl, Gülşehir ve Avanos ilçelerinde bulunan 8 ayrı adrese operasyon düzenledi ve 5 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. Şahısların evlerinde ve iş yerlerinde yapılan aramada eroin, esrar, kubar esrar ve hint keneviri ile uyuşturucu madde yapımında kullanılan düzenekler ele geçirildi.

Jandarma Komutanlığı'nda yapılan sorgulamanın ardından cumhuriyet savcılığına sevk edilen şüphelilerden E.Y., S.A., H.A. ve M.D., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza ve Tutukevi'ne gönderildi. Şüphelilerden M.Y. ise haftanın 7 günü karakola gelerek, imza verme şartı olan adli kontrol altında olmak kaydıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Tutuklanan şüpheliler, Nevşehir Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından adliye sarayından çıkarılarak cezaevine götürülmek üzere askeri minibüse bindirilmeden önce, kendilerini görüntüleyen basın mensuplarına 'aman iyi çekin, araya gitmesin' şeklinde sözlü tepkide bulundu.