Nevşehir merkez İbrahimpaşa Mahallesi Demirhafız Caddesi'ndeki bir evde 2 yıldır oturan Afganistan uyruklu ailenin 3 ve 5 yaşlarındaki 2 erkek çocuğunun boğazları kesilmiş olarak bulundu. Öğle saatlerinde meydana gelen olay sonrası evden dışarı fırlayan annenin feryadı yükseldi. Komşuların haber vermesi sonrası polis afganlı ailenin evinde yaptığı araştırmada 2 çocuğun cesediyle karşılaştılar. Cansız bedenler, olay yeri araştırma ekiplerinin yaptığı ilk incelemenin ardından Nevşehir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Nevşehir’de iki Afganlı çocuğun evlerinde ölü bulunmasıyla ilgili soruşturma sürüyor. Vali İlhami Aktaş, olayla ilgili şimdilik tutuklanan bir ismin bulunmadığını söyledi.
Nevşehir Merkez Karasoku Mahallesi Demir Hafız Caddesinde bir apartman dairesinde oturan Afgan ailenin evlerinde Rustam R. (3) ve Sahar R. (5) isimli kız çocuğu ölü olarak bulundu.
Anne Punam Rahimi’nin çığlıklarını duyan komşularının yardıma koşması sonrasında ortaya çıkan olayın ardından komşuların polise haber vermesi üzerine olay yerine polis ve 112 ekipleri sevk edildi.
Yaralı halde bulunan anne Punam R., ilk ifadesinde çocuklarını kayınbiraderi R.R.’nin bıçakladığını söyledi. Anne Punam R. yapılan ilk müdahalenin ardından sağlık ekipleri tarafından Nevşehir Devlet Hastanesine kaldırıldı.
İncelemelerin ardından çocukların cansız bedenleri Nevşehir Belediyesi cenaze aracına konularak morga götürüldü. Annenin verdiği ifadeler doğrultusunda amca R.R.’nin yakalanması için başlatılan çalışmanın sürdürüldüğü bildirildi.
Bu arada olayla ilgili çelişkili bilgilerin gelmesi üzerine bilgisine başvurduğumuz Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, olayla ilgili emniyet güçlerinin soruşturmasının sürdüğünü, şimdilik tutuklanan bir kişinin bulunmadığını söyledi.
Öte yandan yaklaşık 1 yıldır söz konusu evde ikamet ettiği belirtilen Rahimi ailesinin son mahallede gayet mazbut bir aile olarak bilindiği kaydedildi.
Ailenin oturduğu evin hemen altında ikinci el eşya alım satımı yapan Cafer Atasoy isimli esnaf, “Yaklaşık bir yıldır burada ikamet eden aileyi son derece mazbut bir aile olarak biliyoruz. Cinayete kurban gittiği belirtilen iki çocuğu da iyi biliriz. Dünya tatlısı iki çocuğun böyle bir olayda hayatlarını kaybetmeleri bizleri de derinden üzdü” dedi.