Nevşehir'de tarım alanlarında, önemli derecede zirai üretime zarar verdiği tespit edilen yaban domuzlarına karşı Gülşehir İlçemize bağlı Yeşilöz Köyü (Cemel) ve Merkez Kızılırmak Nehri bölgesinde Merkez Av Komisyonu kararları doğrultusunda gerekli emniyet tedbirleri alınarak Nevşehir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü organizasyonu ile sürek avı Düzenlenmeye Devam Ediyor.

FİB Haber Merkezi tarafından edindiğimiz bilgilere göre, Popülasyonu hızlı​ bir şekilde yoğunlaşan ve sürü halinde dolaşan Yaban domuzlarının bağ, bahçe ve tarlalarında zirai üretime zarar verdiğinin tespit edildiği yerlerde profesyonel avcıların avlanması ile domuz popülasyonunun zarar eşiğinin altında tutulması amacıyla sürek avları düzenlenmektedir. Bu kapsamda Nevşehir'in Gülşehir İlçesi Merkez Kızılırmak Nehri bölgesindeki köylerde yoğunlaşan yaban domuzlarına karşı yapılan sürek avlarının, 19-20 Kasım 2016 tarihlerinde de devam edeceği belirtildi.


 Ayrıca önümüzdeki günlerde de yaban domuzundan zarar gören köylerimizde sürek avı çalışmaları devam edecektir.

Nevşehir'in Gülşehir İlçemize bağlı Yeşilöz Köyü (Cemel) ve Merkez Kızılırmak Nehri bölgesinde popülasyonu hızlı​ bir şekilde yoğunlaşan ve sürü halinde dolaşarak ekili – dikili alanlara zarar veren yaban domuzları için, başlatılan sürek avları; Gülşehir Kaymakamı Murat ERTEKİN, Nevşehir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Okan YILMAZ, Nevşehir Orman ve Şu İşleri Şube Müdürlüğü Yetkilileri, 15 Belge Sahibi Avcı ile Sürerci Avcılar ve bölge çiftçilerinin katılımıyla 12-13 Kasım 2016 tarihlerinde başlamıştı.

Yaban Domuzu sürek avı açılışında bir konuşma yapan Gülşehir Kaymakamı Murat ERTEKİN; "Tarım alanlarında meydana gelen zararlar ve karayolunda trafik kazalarına sebebiyet vermeleri nedeniyle, bölge çiftçisinin yoğun talebi üzerine gerekli izinlendirmeler yapılarak, domuz sürek avının başlatıldığını ve bu bağlamda devam ettiğini" söyledi. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan YILMAZ ise; "Bölgedeki üreticilerin emeklerinin zayi olmaması için, artan domuz popülasyonunun azaltılması ve zararın en az seviyeye düşürülmesi için çalışmaların yürütüldüğünü" söyledi. 

Gülşehir İlçesi Merkez Kızılırmak Nehri bölgesindeki köylerde yoğunlaşan yaban domuzlarına karşı yapılan sürek avlarının, 19-20 Kasım 2016 tarihlerinde de devam edeceği belirtildi. ​