Özellikle Toroslardan Niğde üzerinden İlimiz Nevşehir çevresi ve başta Göre Kasabası ve Mustafapaşa kasabalarında olmak üzere şahit olduğumuz yaban domuzları konusunda yaşanılan sıkıntılar önümüzdeki günler içinde özellikle çiftçilerimiz açından büyük korku teşkil ediyor.

 

Özellikle son iki yıldır Nevşehir e musallat olan yaban domuzları Nevşehir’in çevre köy ve beldelerinde vatandaşları canından bezdiriyor.

İlimiz Nevşehir çevresi ve başta Göre Kasabası ve Mustafapaşa kasabalarında olmak üzere şahit olduğumuz yaban domuzları konusunda yaşanılan sıkıntılar önümüzdeki günler içinde özellikle çiftçilerimiz açından büyük korku teşkil ediyor.Son olarak Komşu ilimiz Kırşehir de susuz kalan yaban domuzları, hafta sonu piknikçilerini tehdit etmeye başlamasıyla bu korku vatandaşlarımızı derinden hisseder boyuta ulaştı.İşte Kırşehir de Yaban Domuzu dehşeti…Yaban Domuzları, tehlikeli olmaya başladı.Kırşehir de susuz kalan yaban domuzları, hafta sonu piknikçilerini tehdit etmeye başladı.Edinilen bilgiye göre, dün ve önceki gün Boztepe yolu üzerinde piknik yapmak isteyen vatandaşlar, yaban domuzlarının çeşmelere inmesiyle korkulu anlar yaşadı. Domuz sürülerinin yollarda seyir eden araçlara çarptığı da gelen bilgiler arasında yer alırken; domuz sürüsünün çarptığı araç, hurdaya döndü.

 

Vatandaşlar, yetkililerin yaban domuzlarına karşı tedbir almalarını isterken, yaban domuzlarına karşı piknikçilerin dikkatli olması istendi