Nevşehir Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar odası Başkanı Osman Güneri’nin geçtiğimiz günlerde sözünü verdiği gibi Pazaryeri 2 Aralık ya da 9 Aralık tarihlerinden itibaren hizmet vermeye başlayacak.

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar odaları Birlik başkanlığı M. Ziya Bulaner toplantı salonunda gerçekleştirilen kura çekimine 52 tuhafiyeci esnafı katıldı. Tuhafiyeci esnafının yeni Pazar alanında kendileri için ayrılan alanda hangi tezgahta ürün satacaklarının belirlendiği toplantıya Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz, Birlik Başkanı İsmail Ördü, Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Osman Güneri, Belediye Zabıta Yetkilileri ile tuhafiyeci Pazar esnafı katıldı.

Pazarcı Esnafında Yeni Pazaryeri Heyecanı Dorukta

 

Toplantıda konuşan Oda başkanı Osman Güneri, daha önceden sözünü verdikleri gibi yeni pazaryerinde kayıt dışı pazarcılara asla yer vermeyeceklerinin altını çizdi.

Yapılan pazaryerinin Türkiye’de bir eşi ve benzerinin bulunmadığına işaret eden Nevşehir Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Osman Güneri, “Uzun yıllardır özlemini çektiğimiz Pazaryerine Allah nasip ederse en kısa zamanda kavuşacağız. Bu konuyla ilgili 3 aydır her bir esnafımızla en az üçer kez olmak üzere toplantı yaptık. Yeni Pazaryerimize kayıt dışı insanları asla almayacağımızı belirtmiştik. Burada yapacağımız çekilişle birlikte kimsenin hakkı geçmeden herkesin tezgahı belirlenecek. Sizlerden ricamız. Biz buraya çok büyük emek verdik. Belediyemiz bize mükemmel bir Pazaryeri yaptırdı. Bunun Türkiye de eşi benzeri yok. Bulan olursa ben oda başkanlığından istifa edeceğim. Pazaryerimize sahip çıkalım. Artık yeni değişim yaşıyoruz. Artık kimse bizimle rekabet edemez. Daha önce bir kapalı Pazar alanımız yoktu. Rekabet şansımız yoktu. Ama artık her şeyimiz var. Pazaryerimizde müşterinin arayıp ta bulamayacağı hiçbir şey yok” dedi.

Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz ise konuşmasında yeni Pazaryeri ile ilimizde yeni bir Pazar kültürünün de oluşturulacağını kaydetti.

Şımarmaz, “Pazaryerimizi Allah’ın izniyle 2 ya da 9 Aralık tarihlerinde yeni yerimize taşıyacağız. Nevşehir belediyesi olarak biz ilimizde yeni bir pazaryeri ve anlayışı oluşturarak buranın bir Alışveriş merkezi gibi çalıştırılması için mücadele verdik. Bir alışveriş merkezinde olması gereken ne varsa bu pazaryerimize koyduk. Yürüyen merdivenler, kreşi, otoparkı, asansörü hepsi bu alanımızda mevcut. Pazaryerimizde vatandaşımız huzurlu bir alışveriş imkanı da bulacak” açıklamalarında bulundu.

Yeni pazaryerinin çok büyük emekler harcanarak ortaya çıkarıldığını vurgulayan Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü, ilimize bu pazaryerini kazandıran başta Nevşehir Belediyesine ve Oda başkanlığına teşekkür etti.

Ördü, “Yeni bir Pazar anlayışı ile hizmete girecek olan pazaryerimizde yok yok. Hem Nevşehirli vatandaşımız, hem de pazarcı esnafımız bu büyük imkandan yararlanacak. Hizmete girmesiyle birlikte yeni pazaryerimizin ilimize ve pazarcı esnafımıza çok büyük kazanımlar sağlayacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Yapılan kura çekiminde 52 tuhafiyeci esnafının yeni Pazar alanındaki tezgah sıralamaları belirlendi.

 

Haber:Ali Çamur