Nevşehir'de aniden bastıran sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Gün içerisinde etkili olan sağanak sonrası alt yapı çalışması devam eden yollarda çökmeler meydana geldi, bazı araçlar yolda mahsur kaldı. 

Bazı caddelerde biriken yağmur suları sürücülere ve yayalara zor anlar yaşatırken, bir otomobil yolun çökmesi sonucu çukura saplandı.

Edinilen bilgilere göre, Nevşehir merkez Güzelyurt mahallesi Hacı Asım Atabilen İlkokulu önündeki yol üzerinde seyir halinde giden bir otomobil, bir anda yola saplandı. Araç içerisinde bulunan sürücü şaşkınlık yaşarken, kısa üre sonra yolun çöktüğü farkedildi. Mağdur vatandaşımız yola saplanan aracı kurtarmak için yoğun çaba harcadı. Olayın okul önünde yarım bırakılan yol çalışmalarından dolayı meydana geldiği ileri sürüldü.

Malesef altyapımız yetersiz...!

Nevşehirli vatandaşlar benzer tabloyla karşı karşıya kalınmaması için, mevcut altyapı sisteminin acilen yenilenmesi gerektiğini söylüyor.  

Nevşehirli vatandaşlar ilimizde kısa süreli etkili olan sağanak yağışın sele dönüştüğünü ifade ederek, "Yağış sonrası büyük sıkıntı yaşıyoruz. Alt yapının yetersizliği her yağış sonrası bizi bu duruma getiriyor" diye konuştular. Sıcak asfalt sonrası yeterli giderlerin yapılmadığı ve ‘Mazgal sistemi yetersiz’ şeklinde eleştirilerini dile getiren vatandaşlar mevcut altyapının SOS verdiğini dile getirdiler.