Nevşehir de çevre koruma tedbiri alınmalı...

Nevşehir'de son günlerde artan hava kirliliğinin rahatsız edici boyutlara ulaştığı ileri sürüldü.

Uzmanlar Bir turizm cenneti konumundaki Kapadokya'nın ana merkezi olan Nevşehir'de, hava kirliliğinin üst solunum yolu hastalıkları başta olmak üzere kanserin çeşitli türlerini tetikler özellikte olduğunu belirterek, bu konuda acil çevre eylem planının gündeme alınması gerektiğini belirtiyorlar.

Özellikle Su, Hava ve Gürültü kirliliği noktasında ilimiz Nevşehir de çevre ve insan sağlığını tehdit eder duruma gelinmesi karşısında bir an önce acil tedbirlerin alınmasını bekliyoruz.

Su konusunda Nevşehir Belediyemizin atık su tesisi kurmasıyla bir anlamda çözüme kavuşturulan Su Kirliliği konusu Nevşehir imizdeki Hava kirliliği noktasında ise sancılı bir süreç yaşadığını gözler önüne koyuyor.

Bu konuda Nevşehir'de hava kirliliğinin ısınmadan, motorlu taşıtlardan ve az da olsa sanayiden kaynaklandığı belirtiliyor.

FİB Haber Merkezi olarak; Nevşehirimizin temiz havasının iş işten geçmeden korunması gerekiyor...
Evsel  nitelikli atıklar,  bitkisel  atık yağlar, hafriyat atıkları ve tıbbi atıkların tekniğine  uygun  olarak toplanıp, depolanıp , uzaklaştırılması ...
"Su  kirliliği  konusunda atık  su  arıtma  tesisinin   kurulması  ve işletmeye geçmesinin akarsu kaynakları için önemlidir.
Hava  kirliliği  konusunda   kullanılmasına  izin verilmeyen  menşei belli olmayan kömürlerin kullanımını   önlemek  için yapılan denetimlerde zabıta  memurlarına  düşen görev ve yetkileri mutlaka  yerine  getirmeleri gerekir.

Nevşehir ve çevresini yeşillendirmeli ağaçlandırmalıyız...
Özellikle ısınma amaçlı, düşük kalorili ve kükürt oranı yüksek kömürlerin yaygın olarak kullanılması ve yanlış yakma tekniklerinin uygulanması, hava kirliliğine yol açmaktadır. Nüfus artışı ve gelir düzeyinin yükselmesine paralel olarak, sayısı hızla artan motorlu taşıtlardan çıkan egzoz gazları, hava kirliliğinde önemli bir faktör oluşturmaktadır. Sanayi tesislerinin kuruluşunda yanlış yer seçimi, çevre korunması açısından gerekli tedbirlerin alınmaması, uygun teknolojilerin kullanılmaması, enerji üreten yakma ünitelerinde vasıfsız ve yüksek kükürtlü yakıtların kullanılması, hava kirliliğine sebep olan etkenlerin başında gelmektedir.
Ayrıca   canlı müzik  işletme ruhsatı almadan önce kurumumuz  tarafından istenen  evrakların  tam olup olmadığı  konusunda  araştırmalar yapılması gerekir.