SAYIN VALİMİZ MEHMET CEYLAN 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MESAJI

SAYIN VALİMİZ MEHMET CEYLAN 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MESAJI

 

 NevşehirValisi Sayın Mehmet CEYLAN 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle mesajında :

"Ülkemizin bağımsızlığı, Türk vatanının bölünmez bütünlüğü, milli birlik ve beraberliğimizin korunması uğrunda girişilen mücadelelerde, Şehit ve Gazilerimizin ortaya koydukları bu azim ve kararlılıkla ulusal varlığımız elde edilmiş, bugünlere kadar ulaşılmıştır.

Şanlı tarihimizde şehitlik makamı ile birlikte anılan diğer bir mertebe vardır ki bu 'Gazi' lik mertebesidir. Şehitlik ve Gazilik, milletimiz için şereflerin en yücesidir. Yüzyıllardır, barış, kardeşlik ve huzur içinde yaşadığımız bu cennet vatan bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin, bütün kahramanlarımızın emanetidir.

Tarih boyunca istiklâl ve bağımsızlığım, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan ve bu uğurda büyük bedeller ödeyen aziz milletimiz hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş; canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını, canı ve kanı pahasına korumasını bilmiştir.

Milletimiz, devletin ve milletin bekasının temininin üstün fedakarlık nişanesi olan vatan evlatları gazilerimizi unutmamıştır, bundan sonra da unutmayacaktır. Gazilerimiz ve aziz şehitlerimizin yakınlarının milletimize tevdi edilmiş en kıymetli emanetler olduğu inancıyla, devletimizin tüm kurum-kuruluşları ve imkanlarıyla yanlarında olacaktır.

Bu vesileyle, Gaziler Günü'nü kutluyor, vatanı için canını ortaya koymaktan kaçınmayan gazilerimizi şükranla anıyor, ebediyete intikal etmiş gazilerimize rahmet, aramızda bulunanlara huzur, sağlık ve mutluluk diliyorum" dedi.

SUNAR;  “GAZİLERİMİZ ÖZGÜRLÜK VE BAĞIMSIZLIĞIMIZIN SİMGELERİDİR”

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Kazım Sunar, ülkenin bağımsızlığı, vatanının bölünmez bütünlüğü, milli birlik ve beraberliğin korunması uğruna üstün fedakarlık gösteren gazilerin kahramanlıklarının hafızalardan hiçbir zaman silinmeyeceğini söyledi.

19 Eylül Şehitler ve Gaziler günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan AK Parti İl Başkanı Sunar, özgürlük ve bağımsızlığın simgesi gazileri minnet ve saygıyla selamladığını ifade etti.

Sunar’ın  mesajı  şöyle;

“Türk Milleti olarak tarih boyunca vatanımız, bayrağımız bağımsızlığımız ve kutsal değerlerimiz uğruna mücadeleler vermiş eşsiz zaferler kazanmış, bu uğurda her zaman canını seve seve ortaya koyan fedakarlığın en büyüğünü yaparak bizlere örnek olan gazilerimize, Hükümetimizin imkanlarının ve kapılarının sonuna kadar açık olduğunu belirtmek isterim. Kendilerine yaraşır imkanlar içerisinde yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak, sorunları ile ilgilenmek, ihtiyaçlarını karşılamak, Hükümet olarak boynumuzun borcudur. Milletimizin gözbebeği olan gazilerimizi ve yakınlarını toplumsal hayatta her zaman baş tacı ederek layık oldukları sevgi ve saygıyı eksiksiz olarak göstermek görevimizdir. Bu anlamlı gün dolayısıyla Başta Gazi Mustafa Kemal  Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ebediyete intikal eden bütün gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazi ve malullerimizi minnet, sevgi, saygı ile selamlıyor bütün Nevşehirli  hemşerilerimizin gaziler gününü kutluyorum."


NEVŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÜNVER;

 

“ŞEHİT VE GAZİLER,BU MİLLETİN SEMBOLLERİDİR”

 

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,şehit ve gazilerin milli birlik, bağımsızlık ve egemenliğimizin onurlu temsilcileri olduğunu dile getirerek “ Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece şehitlerimiz ve gazilerimiz hafızalarımızdan asla silinmeyecektir” ifadesinde bulundu.

 

19 Eylül 1921’ de Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’e ,  Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından Mareşallik ve Gazilik Unvanının verilişi nedeniyle kutlanan Gaziler Günü nedeniyle Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, kutlama mesajı yayınladı.

 

Türk Milletinin tarihin altın sayfalarında onurlu ve dik duruşu ile tüm dünya milletlerine örnek oluşturduğunu mesajında dile getiren Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver “ Tarih boyunca bir ülkenin egemenliği altında yaşamayı ve teslimiyeti ret eden asil Milletimiz, bağımsızlık aşkı ile canı ve kanı pahasına ülkesini korumuş ve kollamıştır. Geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin birlik ve beraberliği için kahramanca mücadelesini sürdüren Türk Milleti, bu uğurda canını bile feda etmekten çekinmemektedir .Bu yüzden şehitlerimiz ve gazilerimiz, bağımsızlığımızın, egemenliğimizin ve milli birlik ve beraberliğimiz ile Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin onurlu sembolleridir. Onların fedakarlığı ve kahramanlığı hiçbir zaman da hafızalarımızdan silinmeyecektir. Böylesine anlamlı bir günde gazilerimizin bu mutlu günlerini tebrik ediyor,  aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, sevgili vatandaşlarımıza saygılar sunuyorum.”