Nevşehir Sağlık İl Müdürlüğünce Organ Bağış Haftası kapsamında, 11 Kasın Salı günü saat 10.00'da Nevşehir Devlet Hastanesi Konferans salonunda bir etkinlik düzenleyecek...
HACI BEKTAŞ VELİ KÜLTÜR DERNEĞİ'NDE OLUMLU KARŞILANDI
Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği’nin, “kamu yararına çalışan dernekler” statüsüne alınması dernek yöneticileri tarafından sevinçle karşılandı. Başbakan Davutoğlu’na teşekkür eden dernek başkanı Mustafa Özcivan, ilk iş olarak Hacıbektaş ilçesine görkemli bir Cemevi ve Kültür Merkezi yaptırmayı planladıklarını kaydetti.

SARILAR KÖYÜNDEKİ DEV TÜRK BAYRAĞININ AYDINLATMA LAMBALARI YANMIYOR

Sarılar Köy Muhtarı Halit KILIÇ,  Bakımı yapılıp açılan Türkiye'nin en büyük beton Türk  bayrağının 3 aydınlatmasını  Medaş  gereksiz gördü dedi.

Sarılar Köy Muhtarı Halit KILIÇ ;

Avanos Kaymakamımız Mustafa ELDİVAN'ın büyük gayretleriyle  boya ve bakımı yapılan en büyük bayrak olma özelliğini taşıyan beton bayrağımızın üç adet aydınlatması var  fakat arızalı olması nedeniyle Avanos Medaş - 181 Arıza Kalaba Medaş olmak üzere gerekli her yere müraacaat ettim. Fakat bütün müraacaatlarım geri çevrildi. Sebep olarak gereksiz lamba açıklaması yapılmıştır. Oysa her yerde boşa yanan aydınlatma lambaları  varken Türkiye’nin onuru ve haysiyeti olan bayrağımıza aydınlatma çok görülmektedir. İlgililerin bu arızayı bir an önce  gidermesini bekliyoruz dedi.

Kapadokya’nın ziyaretçileri 2,5 milyonu aştı

Peribacaları, yeraltı kentleri ve kaya kiliseleri ile UNESCO'nun Dünya Kültürel Mirası olarak belirlediği merkezlerden biri olan Kapadokya bölgesindeki tarihi ve turistik gezi alanlarını 2014 yılının ilk 10 ayında 2 milyon 504 bin 475 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

 Bölgeyi geçen yılın aynı döneminde ise 2 milyon 386 bin 120 kişi ziyaret etmişti.

Nevşehir Valiliği’nden alınan bilgiye göre, Kapadokya bölgesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizme açık bulundurulan Göreme Açık Hava Müzesi başta olmak üzere, Zelve, Mustafapaşa ve Gülşehir Açık Saray Örenyeri, Karanlık, Çavuşin, El Nazar ve Gülşehir St.Jean Kilisesi, Nevşehir, Hacıbektaş Veli ve Ürgüp müzeleri ile Hacıbektaş Atatürk Evi, Kaymaklı, Özkonak, Tatlarin ve Derinkuyu yer altı şehirlerini, geride bıraktığımız Ekim ayında 85 bin 213’ü ücretli, 34 bin 202’si ücretsiz, 131 bin 826’sı indirimli grup seyahat acentası, 50 bin 885’i müze kartlı olmak üzere 302 bin 126 turist ziyaret etti.

Nevşehir’in Göreme beldesinde bulunan Açık Hava Müzesi 124 bin 097, Kaymaklı beldesinde bulunan yeraltı şehri 51 bin 446, Derinkuyu ilçesinde bulunan yeraltı şehri ise 44 bin 448 ziyaretçi ile turistlerin en fazla rağbet ettiği mekanlar oldu.

Kış lastikleri takılmaya başlandı

1 Aralık’ta başlayacak olan zorunlu kış lastiği uygulaması öncesi sürücüler, kış lastiğine yoğun talep gösteriyor. Ürgüp’te de lastikçiler, sürücülerin kış lastiği taleplerini karşılamakta zorlanmaya başladı.
Geçtiğimiz yıl uygulanmaya başlanan kış lastiği uygulaması, lastik sektörünü bu yıl da hareketlendirdi. Uygulamanın 1 Aralık’ta başlayacak olması nedeniyle lastik temin etmek isteyen sürücüler, lastikçilere akın etti.

Ürgüp’te  lastik sektöründe hizmet veren Serkan Mustafa Hamamcı, kış lastiğinde binek Otomobil sürücülerinin ticari araç sürücülerine göre daha çok talebi olduğu söyledi. Yasanın ticari araçlara zorunluluk getirmesine karşın, binek otomobillerde talebin daha fazla olduğunu ifade etti, "Hava sıcaklığının 10 derecenin altında düşmesiyle kış lastiğinin kullanılması aracın yol tutuşunu arttırdığı gibi güvenliğini de sağlıyor. Sürücülere şu konuda bir uyarıda bulunmak isterim; kış lastiği takıldı diye hızlı ve tehlikeli araç kullanmasınlar. Çünkü her ne kadar kış lastiği de kullanılsa aracın belli hızlarda belli manevra kabiliyetleri vardır. Onun dışında soğuk hava şartlarında yüksek hızdan sakınmaları gerekir" dedi.


"Araçlardaki Tüm Lastiklerin Kış Lastiği Olması Güvenliği Artıran bir husustur”

Yoğun kış şartlarında yolda kalmak istemeyenlerin, otomobilin çekişine göre 2 tane kış lastiği taktırmayı tercih edilebileceğini ifade eden Mustafa Hamamcı, "Aracın emniyeti için 4 tane kış lastiği olması gerekiyor. tane lastik tercih eden sürücülerin araçlarında aracın hızı yükseldiğinde, kayma yapabilir, durmak için fren yapıldığında dengeyi bozabilir. Kış lastiği zinciri bitirdi. Ürgüp’ün hava koşullarına göre zincir takılması pek uygun olmuyor. Zincir çok karlı havalarda takılıp kullanılabiliyor. Onun için Ürgüp’te zincir takılmadan sürücüler, kış lastiği ile rahatlıkla kışı geçirebiliyorlar" ifadelerini kullandı.