Nevşehir Valiliği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde temin edilen eğitim malzemelerini taşıyan 5 yardım tırı, Suriye'ye gönderildi. Diriliş Meydanında yardım tırlarının uğurlanması dolayısıyla tören düzenlendi.
 
AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz burada yaptığı konuşmada, yardımların toplanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Çok güzel bir çalışma olmuş. Elimizde fazla olan malzemelerin gönderilmesi herkes açısından çok kıymetli. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir ise tarihi bir ana şahitlik edildiğini söyleyerek, "Kurtuluş Savaşı yaparken nasıl diğer milletler bize yardımcı olmuşsa, bugün biz de zor durumda kalan mazlum Suriye halkına yardım için buradayız." diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığınca tüm illerde başlatılan kampanya kapsamında okullardaki fazla malzemelerin toplanarak Suriye'ye gönderildiğini anlatan Demir, şunları kaydetti: 

"Her ilimiz kendi imkanları ölçüsünde kırtasiye malzemesi, sıra, tahta ve masa gönderiyor. Nevşehir olarak biz de okullarımızdan topladığımız ve imkanlarımız çerçevesinde hazırladığımız yardımları bugün gönderiyoruz. Bu malzemeler Kilis ve Gaziantep'teki milli eğitim müdürlüklerimiz tarafından alınıp, sınırın diğer tarafındaki Cerablus, El Bab ve Halep ile diğer ihtiyacı olan okullara verilecektir. Böyle bir kampanyanın olması, camia olarak bizleri ziyadesiyle sevindirmiştir."

Konuşmaların ardından, yardım malzemelerini taşıyan 5 tır Suriye'nin El Bab'a dualarla uğurlandı.


Törene, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Milli Eğitim müdürü Murat Demir,Nevşehir İl Göç İdaresi Müdürü Ömer Taşçı, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, DERSİAD Başkanı Ercan Civelek, öğrenciler ve öğretmenler de katıldı.