04-07 Ocak 2014 tarihleri arasında Merkez Fatma Hatun Camiinde düzenlenen ve seminerlerde İl Müftüsü Yakup Öztürk, Müftü Yardımcıları A. Celalettin Altunkaya, Nazım Haksever ve Yaşar Bolat tarafından umrecilere bilgiler veriliyor. Yaklaşık 170 umrecinin izlediği seminerde ve umrede görevli din görevlileri de hazır bulundu.

            İl Müftüsü Yakup Öztürk,  “Umrenin fazileti ile Mescidi Haram ve Mescidi Nebi”  hakkında önemli bilgiler verdi.

Bu yola çıkmak için ruhunuz, aklınız, imanınız ve bedeniniz ile birlikte karar veriniz diyen Müftü Öztürk: Umre çeşitli zorluklarla ve sıkıntılarla yerine getirilen bir ibadettir. Bu yönüyle nefis terbiyesi açısından da önemlidir. Bu yüzden Yüce Allah, bir haksızlık yapılması sebebiyle bile olsa kutsal topraklarda münakaşayı, kavgayı yasaklamış her zaman olgunca davranmayı tavsiye etmiştir” dedi.

 

Müftü Yakup Öztürk: “Tavaf, sa’y ve diğer ibadetlerde kalabalıktan ve insanlara eziyet vermekten kaçınmalısınız. Amelleri bozacak veya sevabını azaltacak herhangi bir duruma fırsat vermemek için umre ibadetinin nasıl yapılacağını öğrenmeye çalışınız. Yolculuk hakkında mutlaka bir şeyler okuyarak, dinleyerek gittiğiniz yer ve yapacağınız işlemler hakkında mutlaka bilgi sahibi olmalısınız” dedi.

 

Kutsal topraklarda duanın önemine değinen Öztürk: “Dua ibadetin özüdür. Orada yapılan dualar kabul olur reddolunmaz. Dualar Arapça ya da Türkçe yapılabilir. Önemli olan dua ederken ne istediğinin farkında olmandır. Allah kalbinizden geçenleri dahi bilir ve ona göre karşılığını verir. Çünkü O âlimdir, hâbirdir ve karşılığını vermeye de kâdirdir. Bu nedenle bol bol dua edin bizi de unutmayın

           

            Sözlerinin sonunda Müftü Öztürk, umrecilere hayırlı yolculuklar dileyerek, dualarınızda İslam âlemini, tüm Müslümanları, ülkemizi ve bu arada bizleri de unutmayınız dileği ile sözlerini tamamladı.