Nevşehir'in Derinkuyu İlçesinde ilk kez erken patates ekimi yapıldı.

Hasan Hüseyin Döşeyici isimli üretici ilçede ikinci ürün elde etmek için yazlık patatesi erken ekti. İklim şartlarına göre Mart ayı ortalarında ekimi yapılan patates ilk kez bir ay önce ekilmiş oldu. 5 dekar tarlaya marabel, agata ve floris cinsi patates tohumlarından ekilerek ekili alan elyafla korumaya alınarak kapatıldı. Üretici H. Hüseyin Döşeyici ayrıca erken buğday da ekti. Ancak buğdayın üzerini elyafla kapatmadı. Ekilen buğdayın ise çillendiği görüldü.

Örtü altı deneme ekimini yerinde inceleyen İlçe Ziraat Odası Başkanı Ömer Yılmaz AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Öncü çiftçilerimize daima ihtiyacımız var. Bu çiftçimize elimizden gelen her desteği yapacağız. Çiftçilerimiz zirai konularda her şeyi birilerinden beklememelidir. Öncü ve yeniliğe açık çiftçilerimizin bu yaklaşımları gelecek için çok güzel ve faydalıdır. Çiftçi arkadaşımızı tebrik ediyorum” dedi.

Üretici H. Hüseyin Döşeyici de, “Son yılarda iklimlerin değişim göstermesi sebebiyle turfanda deneme amaçlı ilk erken patates ekimini yaptık. İyi bir netice elde edebilirsek ve erken hasat yapabilirsek İzmir Ödemiş ilçesinde olduğu gibi ikinci alternatif bir ürünü ekebiliriz. Ektiğimiz patates için soğuk algınlığına karşı da önlem almaya çalıştık. Bunun için de patates taban gübresini toprağı sıcak tutması için kükürt ağırlıklı ve çinkolu gübre kullandık, ekilen alanı da elyafa örttük. Tarlamıza gelerek bizlere destek olan Ziraat Odası Başkanı Ömer Beye de teşekkür ederiz” dedi.

İlçede erken ekilen patates Kayseri Yeşilhisar Yavaş bölgesindeki patateslerle birlikte hasat edilmesi bekleniyor. Yavaş bölgesi patatesleri Derinkuyu’dan bir ay önce satışa sunuluyor.