Nevşehir İl Müftülüğünün organizasyonu ile Diriliş Meydanı’nda gönüller duaya,  eller semaya açıldı.
İl Müftülüğü personeli, Din görevlileri ve Kur’an Kursu öğreticileri 15 Temmuz akşamı başlayan demokrasi nöbetinin on altıncı gününde de yine Diriliş Meydanı’ndaydı.
Milli iradenin yılmayan neferleri olan milletimizin toplandığı Diriliş Meydanı’nda İl Müftülüğü’ nün organize ettiği programda Tespih namazı, Teheccüt namazı ve sabah namazı kılındı.
Gece, 01.00’de kılınan Teheccüt namazına Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Ebubekir Gizligider, İl Müftüsü Yakup Öztürk, Daire Müdürleri, Din görevlileri, Kur’an Kursu Öğreticileri ve binlerce vatandaş katıldı.
Merkez Lale Camii İmam Hatibi Zafer Bakum tarafından kıldırılan Tespih namazı ardından getirilen salavat ve tekbirler sonrası İl Müftüsü Yakup Öztürk coşkulu bir dua yaptı.
Duada Öztürk, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi ve ülkemizin birlik ve beraberliği için hep bir ağızdan “Âmin” dendi.
Öztürk duasında; “Herkesin uyuduğu bir saatte, icabet saatlerinde dua ediyoruz. Vatan için toprağa düşen şehitlerimize Allah rahmet eylesin, onların sayesinde bu gün biz burada huzurla ibadet edip dua edebiliyoruz. Mekânlarını cennet eyle, Hz. Muhammed’e (S.A.V.) komşu eyle Ya Rabbi.
Masum insanlarımızı, görevini yapan polisimizi katleden, kurşun sıkan, Meclisimize top atan, zalim, hain FETOCU-İşbirlikçi darbecileri kahru perişan eyle Ya Rabbi.
Birlik ve beraberliğimizi bozma, bozdurma, bozmak isteyenlere fırsat verme Ya Rabbi”
Akabinde İmam-Hatip Zafer Bakum, Teheccüt namazını kıldırdı.
04.30’da sabah ezanlarının okunmasının ardından İl Müftüsü Yakup Öztürk sabah namazını kıldırdı. Okunan Aşr-ı Şerifin ardından Müftü Öztürk’ün yaptığı dua ile program sona erdi.
Programa katılan ve memnun kalan vatandaşlar ise yarın akşam yatsı namazının da bu alanda kılınması temennisinde bulundular.