Nevşehir Diyanet-Sen İl Başkanlığı Basın Açıklaması

Geleceğimizi inşa için geçmişimizi çok iyi bilmemiz gerekir. Bu ülke  geçmişi ile  acıların her çeşidine şahitlik etmiş bir ülkedir.

İslam Ümmeti olarak  milyonları aşan sınırları içerisinde, tarihten bu yana, mazluma yoldaş, mağdura kardeş olmuş bir milletiz.

Bizim üç kıtaya hükmetmemizin sebebi  Kutsal kitabımız olan Kuranı Kerimi hayatımızın her alanında kendimize rehber edinmemizdir.

Bu sebeple din, dil, ırk gözetilmeksizin, cihan devleti olan Osmanlının kucaklayan duruşu, uzun bir aradan sonra tekrar gündeme gelmiştir.

Haçlı zihniyeti, içerideki gayr-i milli işbirlikçileri ile Osmanlının mirası olan bu milletin zihin kodları ile oynayarak , toplumu milli ve manevi değerlerinden uzaklaştırıp adeta yaşayan bir ceset haline getirdiler.

Uzun bir zamandan beri uyutulmak istenen bu millet, Çanakkale´de  irkilmiş, 15 Temmuzda ise  kendine gelmiştir.

Osmanlıyı dışarıdan yıkamayan şer odakları satılmış Jön Türkler ile koskoca imparatorluğu yıktılar. Aynı senaryoyu 15 Temmuz  gecesinde, akılları  ruhları bedenleri satılmış olan Jön Türklerin torunları hain FETÖ  örgütü ile bu senaryoyu tekrar  oynayıp  Türkiye´yi bölmeye çalıştılar.

O gece milletin vergisi ile, alın teri ile alınan uçakları, tankları silahları  milletin kendisine doğrulttular.
Din dediler, dinsizlere uşak oldular,
Kutsiyet dediler, milletin maneviyatını çaldılar,
Altın nesil dediler, Akrep Nesil oldular,
Dua dediler, ümmete beddua ettiler,
Bu ülkenin maneviyatını İslam adı altında çalmaya çalışan FETÖ, Siyonistlerin, Emperyalistlerin,  ülkemiz  üzerindeki kirli oyunlarının maşalığını yaptılar.
Ey Siyonistler!
Ey Emperyalistler!
Ey Fetenyahular!
Bu toprakların mayasında, özünde  Birlik Beraberlik, Kardeşlik, Kaynaşma, Dayanışma, Yardımlaşma ve paylaşma vardır.
Bu toprakların çimentosu İslam kardeşliğidir. Onun için gücünüz ve kirli oyunlarınız bu toprakları bölemeyecektir, diz çöktüremeyecektir.
Bu yüzden bizler 15 Temmuzun nöbetçisi, 16 Nisanın EVET cisiyiz.
 
Köy Enstitüleri adı altında Anadolu köylüsünün milli ve manevi değerlerini altüst edip komünistleştiren zihniyeti unutmadık, unutturmayacağız.
Yine Halk evleri adı altında camilerimizi, medreselerimizi, mabetlerimizi İngilizlere, Ruslara satan, camilerimizi ahıra çeviren zihniyeti unutmadık, unutturmayacağız.
Yakın tarihimize baktığımızda Aynı zihniyet   Üniversiteyi birincilikle bitiren kızlarımızı  yemin törenlerinde alaşağı etmedi mi? Okullara başı örtülü çocuklarımızın girişleri engellenmedi mi? İmam hatip nesline katsayı prangası vurulmadı mı? Kutsal kitabımız olan Kuranı Kerimi öğrenme ve öğretmeye 12 yaş engeli getirmediler mi? Sekiz yıllık kesintisiz eğitim sistemi ile İmam Hatiplerin orta kısımlarını kapatmadılar mı? Milletin oylarıyla seçilen Merve Kavakçılar meclisten yuhalanarak atılmadılar mı? Savunan Adam Necmeddin Erbakan Hocamıza siyasi yasak getirmediler mi?  İşte bu zihniyetin yaptıklarını tarihin çöp sepetine atmak için 16 Nisanda EVET diyeceğiz.
 
Değerlerimizle barışık olan destekleyen, bunun için mücadele veren yerli ve milli yönetime de tam destek verdik. Biz her zaman ülkemizin milletimizin ve değerlerimizin yanında yer aldık.
Katsayı adaletsizliğinin kaldırılmasını teklif ettiler, hedefe ulaşıldı.
Kamusal alanda Başörtüsü serbestliğini istiyoruz dedik, sesimiz duyuldu.
Kuranı Kerim öğrenme  ve öğretme önündeki yaş engeli kaldırılmasını istedik, kaldırıldı.
Sekiz yıllık kesintisiz eğitimin kaldırılmasını istedik, kabul edildi.
İlahiyat ön lisanslarındaki diplomalarındaki şerhin kaldırılmasını istedik, kabul edildi
Cuma namazı için kamu çalışanlarına idari izin verilmesini istedik,  kabul edildi.
İşte bu yüzden  16 Nisanda yerli ve milli olan sisteme EVET diyoruz.
Unutmayın  !
Biz Dünyanın üçte bir coğrafyasını yönetmiş kadim medeniyetin mirascısıyız. Bu medeniyetlerin de beş önemli şehri var. Kudüs, Kahire, Şam Bağdat  ve İstanbul,
Bu şehirlerden dördü düştü, sadece  İstanbul kaldı. Peki soruyorum İslam´ın son kalesi olan İstanbul´a sahip çıkacak mıyız?
Bizler 16 Nisanda verilmiş olan bu hakkı en iyi şekilde değerlendirip zalimin zulmüne, kafirin zincirlerine, Siyonist´in  tuzaklarına, Fetenyahunun hainliğine bir cevap vereceğiz. Bu cevap zalimi susturan, uzun adamları konuşturan EVET cevabı olacaktır.
Türkiye´nin özgürleşmesi, demokratikleşmesi, istenilen kadim medeniyetler seviyesine ulaşması için, mazlum ve mahzun Filistinli, Arakanlı, Mısırlı, Suriyeli kardeşlerimize destek, zalimi ve zulmü ifşa etmek, yeniden İslam coğrafyasını canlandırmak için;
İnsanlığın sesi ve vicdanı olmak ve yeniden  21 yy. Dünyasını yeniden şekillendirmek için, Müslümana Beddua, Gavura dua eden sahte hocalara alan bırakmamak için, Gece gündüz demeden çok ama çok çalışmamız gerekir.
Bir ulu çınardır bizim davamız,
Ankara´dan Arakana Hizmet sahamız,
Eşitlik, Özgürlük, Haktır bizim kavgamız,
Bu Millete, bu ümmete sevdalı insanlarız  biz.
Bu duygularla 16 Nisanda EVET de buluşmak dileğiyle sizleri Allaha Emanet Ediyorum…
Ali AYDEMİR                                                                                                                   
DİYANET-SEN
NEVŞEHİR İL BAŞKANI