Diyarbakır-Bingöl karayolunda yol kesen terör örgütü PKK mensuplarına yönelik düzenlenen operasyonda şehit düşen Jandarma Komando Uzman Çavuş Latif Adıgüzel’in henüz bir ay önce Emine Altıntaş ile nişanlandığı ve Kurban Bayramı’nda düğün yapmayı planladığı öğrenildi. Vatani görevini yaptıktan sonra Uzman Erbaşlık sınavına girerek kazanan ve ilk görev yeri olan Diyarbakır’da 1 yıldır görev yapan Adıgüzel’in şehit düştüğü haberi baba ocağına gece yarısı ulaştı.

Gece geç saatlerde şehidin Nevşehir’in Acıgöl ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Aksaray Caddesi Papatya Sokak’taki devine giden İlçe Jandarma Komutanlığı yetkilileri burada baba Mustafa Adıgüzel ve anne Hatice Adıgüzel’e oğullarının şehit düştüğü haberini verdi.

Şehidin babası Mustafa Adıgüzel, oğlu ile en son öğlen görüştüğünü belirterek terör örgütü PKK’ya lanet okudu. Oğlunun intikamını almak için seve seve askere gidebileceğini belirten baba Adıgüzel: “En son öğleden önce telefonda konuştum. İyi olduğunu söyledi. Düğününü bir ay sonra yapacaktık. O hainlere söyleyin daha iki evladım daha var. Oralar sahipsiz değil. Dedesi 70 yaşında ‘bende giderim’ diyor. Gerekirse bende giderim. Şehit ettikleri çocuk bir melek. Düğününe hazırlık yapıyorduk. Yatağını yorganını hazırladılar. Bayramda izin alabilirse gelip düğününü yapacaktık. Çocuk ona hazırlanıyordu. Konuşmamızda ‘iyiyim baba, bir şeyim yok’ diyordu. Ancak son iki gündür sesi biraz değişik geliyordu. Devamlı ben onu arıyordum. Bana sesinin neden farklı geldiğini sorduğumda ‘baba uykudan kalktım ondandır’ diyordu. Askerden geldikten bir ay sonra uzmanlığa gitti. ‘Babam yaşlandı çalışamaz’ diye çocuk kendini yedi. Allah anasına babasına sabır verdin. Ben gitmeyim o gitmesin kim gidecek oralara? Memleketimin bir taşını kurban ederim ben onlara. Şimdi beni alsalar askere giderim. Niye gitmeyim vatan borcu. Ben gitmesem o buraya gelecek” dedi.

Şehidin gözü yaşlı annesi Hatice Adıgüzel ise, son günlerde şehit düşen diğer askerlere ağlarken kendi oğlunun kara haberini aldığını söyledi. Oğlunun son günlerde ağladığı için kendisi ile telefonda konuşmadığını ve göreve gittiğini kendisinden sakladığını kaydeden anna Adıgüzel: “Arkada iki tane daha oğlum var onları da göndereceğim. Nişanlıydı oğlum. Bayram sonunda düğünü yapacaktık. Hazırlıklarımız tamamdı. İki gündür nişanlısı ile konuşuyordu ama ben telefonda ağladığım için benle konuşmaktan kaçıyordu. Şimdi ağlatmadın mı beni yavrum, ciğerim ağlatmadın mı beni? Göreve gittiğini bana söylememesi için nişanlısına yemin ettirmiş. En son Ramazan Bayramı’nda buradaydı. Bu gidişi beni çok yaktı. Biliyordum oradaki şehitlere ağlarken ‘Allah’ım bana da kara haber gelecek’ diyordum. Ama ne zaman gelecek bilmiyordum” diye konuştu.

Jandarma Komando Uzman Çavuş Latif Adıgüzel’in cenazesinin öğle saatlerinde Nevşehir’e getirileceği ve öğle namazına müteakip toprağa verileceği öğrenildi.

İHA