Nevşehir'de tırların yarattığı sorunlar trafikte sorun yaşanmasına neden oluyor. Şehir merkezinde yolları rehin alan TIR ve kamyonlar şimdi de mahalle içinde ve yol kenarlarında park ederek trafikte sorun yaşanmasına devam ediyor. 

Bu TIR ve kamyonların zaman zaman park edilmemesi gereken yol kenarlarına ve kavşaklara park ediyor.  Kamyon ve TIR’ların gelişi güzel park etmesi nedeni ile kavşaklardaki trafik ışıkları görünmez hale geliyor. 

İlimiz Nevşehir genelinde şimdiye kadar "TIR parkı" olmaması yıllardan beri süregelen büyük bir sıkıntı olarak göze çarpıyor. 

Her geçen gün araç yoğunluğunun arttığı Nevşehir'de TIR’lar trafiği olumsuz yönde etkiliyor.  Yol kenarlarına park eden TIR’lar trafikte sorun yaşanmasına neden olurken, şehir içinde ki yollara park eden TIR’lar ise özelikle çocuklar için tehlike oluşturuyor.


ÖNLEM ALINMALI

TIR parkının olmadığı Nevşehir'de yaşayan vatandaşlar bu önemli soruna biran önce çözüm bulunmasını istiyor. Şehir merkezi içerisinde yıllarca sorun oluşturan TIR’lar için Nevşehir'de TIR Parkı yapılması daha öncesinde de gündeme gelmişti. TIR Parkı projesinin biran önce hayata geçirilmesi ilimiz için büyük önem taşırken, Nevşehir'de yaşayan vatandaşlar proje hayata geçirilene kadar önlem alınması gerektiğini de dile getiriyor.



“TIR PARKI YAPILMASI ŞART” 

www.fibhaber.com a çok sayıda gelen ihbarlarda sıkıntının büyüklüğüne işaret eden ve Nevşehir'de bu tırlarla ilgili sıkıntının uzun süreden beri yaşandığını söyleyen vatandaşlarımız, şehir merkezinde gelişigüzel park eden Tırlar, bulunduğu çevrede yaşayan halkın bundan büyük rahatsızlık duyduğunu ve bir tır parkına ihtiyaç olduğunu belirtti. 

Nevşehir'e bunu çok görmeyin!

Nevşehir'de Şehir merkezinde ölümlü kazalara da davetiye çıkartan bu sorun için, Gelişen Değişen Şehrimize Tır Parkı artık bir zorunluluk halini almıştır. Yetkililerin Tır parkı zaruriyeti noktasında halkımıza müjdeli haber vermesini bekliyor konunun takipçisi olacağımız belirtmek istiyoruz.