Sürücülere hız kestirmek üzere tasarlanmış, üç boyutlu gibi görünen yaya geçidi Aydın'dan Yozgat'a Türkiye'nin pek çok şehrinde kullanılmaya başlandı. Aynı uygulama, Rusya, Çin ve Hindistan gibi bir çok ülkelerde de benzer yaya geçidi tasarımlarına rastlamak mümkün. Bu güzel uygulamayı ilimiz Nevşehir'e de yapılması için yetkilileri göreve davet ediyoruz. 

Bu Üç Boyutlu Yaya Geçitlerinin aynısından Nevşehir'e de Lazım...

Sürücüler için optik yanılsama sağlayarak yavaşlamalarını daha sonra ise durmalarını sağlayan uygulama, sürücülerde yayalara karşı bir farkındalık  oluşturacak. Bu farklı yöntem, yaya geçitlerinin üç boyut özellikli boyanmasıyla sağlanıyor. Yöntemin özellikle okul yakınlarında bulunan yaya geçitlerinde uygulanması bu manada etkili olacağı düşünülüyor.

Aydın, Samsun, Yozgat gibi şehirlerde kent geneline yayılması bekleniyor.

Asfalta uygulanan çalışmada uzaktan gelen sürücüye 3 boyutlu bir yol barikatı gibi görünen, yaklaştıkça sıradanlaşan çizgiler optik bir illüzyon yaratarak yayaların güvenliğine hizmet ediyor. Sürücülerde farkındalık uyandırmak adına da başarılı taraflar barındıran çalışma umuyoruz daha çok sürücüye yayaların varlığını hatırlatırken trafik kazalarının azalmasında etkili olur.