Eğitim-Bir-Sen’de Demokrasi Şöleni Başlıyor

NEVŞEHİR(MHA) 1992 Yılında kurulan ve o günden bu yana faaliyetlerine aralıksız devam eden Memur-Sen’e bağlı Eğitimciler Birliği Sendikasında genel kurul süreci başlıyor.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Özdemir, “Mehmet Akif İnan öncülüğünde bir grup eğitim çalışanının, ortaya konulan hizmetin karşılığı olan hakkın kâmil manada gerçekleşmesinin mücadelesini vermek, hizmetin kalitesinin artırılması noktasındaki sorumluluğu da kuşanarak ülkenin gelişmesi için el atılması gereken en önemli alan olan eğitimin sorunlardan arındırılması mücadelesine katkı sunmak amacıyla 14 Şubat 1992 tarihinde kurduğu Eğitim-Bir-Sen’de demokrasi şöleni başlıyor.

1-10 Eylül 2014 tarihleri arasında olağan genel kurul süreciyle ilgili kararın alınmasıyla başlayacak seçim heyecanı, 15-20 Eylül’de işyeri temsilcisi seçimiyle devam edecek, 21-22 Şubat 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek 5. Olağan Genel Kurul ile sona erecek.

Örgütlenme geleneği zayıf olan ülkemizde bir taban hareketi olarak ortaya çıkan ve örgütçülüğün ruhuna aykırı biçimde tavandan tabana baskı, yönlendirme, tehditle örgütlenen sendikalar karşısında gönüllere hitap ederek, insan merkezli bir anlayışla yol alan ve 2014 yılında ulaştığı 279 bin 722 üye sayısıyla eğitim hizmet kolunda Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu unvanına sahip olan Eğitim-Bir-Sen’in, özgür irade ve demokratik seçim sloganıyla gireceği Türkiye geneli seçim takvimi şu şekilde işleyecek: