Türk Eğitimsen'e ait sendikanın resmi organı Nevtes sayfasında haber yapılarak, Nevşehir de ki yerel haber siteleri ve gazetelerde yayımlanan ‘Nevşehir’de Paralel İzleri Huzursuzluk Çıkarıyor’ başlıklı haber Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklama ile yalanlandı.

Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada;

İlimizde eğitim sendikası olarak faaliyette bulunan bir sendikanın internet sitesinde ‘Nevşehir’de Paralel İzleri Huzursuzluk Çıkarıyor’ başlıklı haber yayınlanmıştır. Bu haberin doğruluğu araştırılmadan haberde ismi geçen şube müdürü ve kurumumuzdan herhangi bir bilgi alınmadan ilimizde gerek internet üzerinden gerekse yazılı basın yoluyla habercilik yapan bazı basın yayın kuruluşlarınca bu haber yayınlanmıştır.

Bu çerçevede gerçeği yansıtmayan haberle ilgili olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağlamak üzere aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Bahse konu haberde Milli Eğitim Bakanlığı Hukuk Müşavirliği’nin 11/01/2016 tarih ve 305433 sayılı yazıları, yargı kararı gereği haklarında yeniden değerlendirme işlemi yapılan ve değerlendirme işlemi sonucunda 75 üstü puan alarak okul müdürlüğü görevine iade edilmesi gereken ancak okullarındaki müdür normu bulunmayan Gülşehir ve Avanos ilçesi öğretmenleri hakkında yapılacak işlemlere ilişkin Bakanlığımız İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’ne ilimizce 18/12/2015 tarih ve 13071186 sayılı yazımız ile sorulan tereddütlere ilişkin cevabi yazıdır.


Bakanlığımız Hukuk Müşavirliği’nin ilgili yazıları sadece görüş sorulan kişilerle ilgili olup habere konu olan başkaca kişiler ile uzaktan ve yakından alakası yoktur.


Bakanlığımız Hukuk Müşavirliği tarafından gönderilen yazının ve mahkeme kararlarının göz ardı edildiği ve uygulanmadığına ilişkin yayınlanan tamamen asılsız, yanlı, Müdürlüğümüz ve çalışanlarını yıpratmaya yönelik bu haberlerdeki çirkin iddiaları kabul edilemez buluyor ve şiddetle kınıyoruz.


Sonuç olarak kamuoyuna tamamen yanlış yansıtılan söz konusu haberin yukarıdaki açıklamalar çerçevesinde değerlendirilmesini kamuoyuna saygıyla arz ederiz.


Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü